Peugeot gaat niet verder met de ontwikkeling van de diesel-hybride aandrijflijn. Topman Maxime Picat heef" /> Peugeot gaat niet verder met de ontwikkeling van de diesel-hybride aandrijflijn. Topman Maxime Picat heef"> Peugeot gaat niet verder met de ontwikkeling van de diesel-hybride aandrijflijn. Topman Maxime Picat heef"> CARROS Magazine - Peugeot stopt met diesel-hybride
strictly cars with character

Peugeot stopt met diesel-hybride

20 september 2015

Peugeot gaat niet verder met de ontwikkeling van de diesel-hybride aandrijflijn. Topman Maxime Picat heeft tegen Autocar gezegd dat het concern zich richt op benzine-hybrides en plug-in hybride techniek.

“We hebben als het om CO2-uitstoot gaat een heel efficiënte aandrijflijn met onze diesel-hybride, maar in landen waar diesels niet populair zijn moeten we iets anders aanbieden”, zei Picat. Peugeot wil dezelfde aandrijflijnen aanbieden in veel verschillende landen en de combinatie van een dieselmotor met hybride is te duur om te produceren voor het geringe aantal landen waarvoor deze interessant is. “we moeten dezelfde technische oplossing hebben voor Europa, China en andere lanen”, zei Picat, die eraan toe voegde dat diesel-hybride duur is om te ontwikkelen.

De diesel-hybride wordt nu onder meer aangeboden op de Peugeot 508, maar zal niet terugkeren op de opvolger die voor 2017 staat gepland.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer