strictly cars with character

Parijs in teken EV-offensief Mercedes-Benz en Volkswagen

27 september 2016
Over een paar dagen begint de Autosalon van Parijs. Op de belangrijke najaarsbeurs lijken de hoofdrollen weggelegd voor Mercedes-Benz en Volkswagen. Natuurlijk kijken we in Parijs uit naar de Porsche Panamera Sport Turismo en naar de Alfa Romeo Giulia Veloce – om maar een paar nieuwkomers te noemen – maar goed beschouwd zijn de conceptmodellen van Mercedes-Benz en Volkswagen het meest interessant. Hoewel beide Duitse merken heus wel eens eerder een elektromodel hebben laten zien, staan de EV’s die meekomen naar de Franse hoofdstad symbool voor de toekomst die beide grootmachten voor ogen hebben. Van zowel Mercedes-Benz als Volkswagen mogen we de komende jaren een heus EV-offensief verwachten.

EQ-label

Bij Mercedes-Benz zullen de komende volledig elektrisch aangedreven modellen het EQ-label dragen, waarvan de concept in Parijs de eerste designschets is. We zien in de eerste teasers dat de grille van de auto de horizontale spijlen heeft verruild voor futuristische blauwe verlichting. Die blauwe gloed komt eveneens terug in het interieur in de vorm van onder meer de omlijsting van het centrum van het stuurwiel. Van een zwevende middentunnel lijkt ook sprake. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=Gn7wx92d67k[/embed]

Nieuwe Kever

Volkswagen brengt een conceptmodel naar Parijs die tevens volledig elektrisch aangedreven is. Volkswagen zet massaal in op elektrificatie de komende jaren, dat wisten we al, maar de conceptcar zal ook uitsluitsel geven welke designtaal die EV’s zullen gaan volgen. Volgens Volkswagen is de concept die het over een paar dagen presenteert “net zo revolutionair als de Kever zeventig jaar geleden.”

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer