strictly cars with character

Ook Porsche stapt in vliegende taxi’s en werkt samen met Boeing

11 oktober 2019

Een dikke week terug meldde Hyundai dat het gaat investeren in de ontwikkeling van vliegende taxi’s. Porsche zoekt nu ook het luchtruim op, want het sluit een samenwerking met vliegtuigproducent Boeing.

De vliegende taxi is in pakweg 2040 geen miljardenindustrie, maar zelfs een biljoenenindustrie, denken marktanalisten. Met een autonoom vliegende passagiersdrone ergens opgepikt worden is dan de gewoonste zaak van de wereld. Niet voor niets kijken multinationals als Airbus, Uber en Hyundai met veel belangstelling naar de ontwikkeling van de vliegende taxi. Porsche en Boeing doen dat nu ook, want de Duitse autofabrikant en Amerikaanse vliegtuigbouwer slaan de handen ineen.

Prototype komt in 2020

De samenwerking bestaat uit het onderzoeken of de vliegendetaxi écht wel de toekomst heeft. En er worden alvast schetsjes gemaakt vanvliegende taxi’s om te kijken waar het straks heen moet gaan. Er is zelfs aleen prototype gebouwd dat binnenkort wordt getest, aldus Amerikaanse media. DatPorsche en Boeing vaart achter het project zetten is logisch, want in de tweedehelft van het komende decennium gaat de vliegende taxi zijn eerste groeispurtmaken, is de verwachting.

Naast Hyundai en Porsche zijn er meer merken geïnteresseerd, want ook AstonMartin oriënteertzich op stappen. Ook motorbouwer Rolls-Royce ziet wel wat in de vliegende taxi.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer