Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Occasionverkopen elektrische auto in de lift

Nu het aantal elektrische auto’s in ons land snel stijgt, trekt ook de occasionhandel flink aan. In de eerste helft van dit jaar kregen ruim 4.500 gebruikte EV’s een nieuwe eigenaar.

Dat de elektrische auto hip is, is ook te zien aan de occasionverkopen. Waar autobedrijven in de eerste helft van vorig jaar nog 970 tweehands EV’s verkochten, daar is dat aantal dit eerste half jaar opgelopen naar 3.124 verkopen, aldus VWE Automotive. De groei in de verkopen van consument naar consument was ook aanzienlijk, want dat aantal groeide van 802 naar 1.399. In totaal werden dus 4.523 gebruikte EV’s verkocht en weer gekocht.

De vraag naar elektrische occasions lijkt groot, want na gemiddeld 54 dagen heeft een gebruikte EV al een nieuwe eigenaar. Tweehands modellen met een brandstofmotor worden gemiddeld na 75 dagen verkocht.

Tesla Model S

De Tesla Model S werd in de eerste zes maanden van dit jaar het meest verkochte model binnen de occasionhandel. Liefst 745 keer ging een Model S over op een nieuwe eigenaar. De Volkswagen e-Golf staat met 334 doorverkochte exemplaren op de tweede plek en de Renaul Zoe op plek drie (300 keer verkocht als occasion).

Elektrische Fiat 500

Een opvallende notering in de top-10 is er voor de elektrische Fiat 500. Die auto wordt helemaal niet verkocht in Nederland, maar de Italiaan op stroom blijkt een populair model voor de import. De meeste tweedehands 500’s komen uit de VS.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.