Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Nu in de kiosk (of abonneer): CARROS Magazine #8-2022

Nog geen abonnee? Kijk dan snel even hier, want voor slechts 42 euro (8 nummers) krijg je elke editie automatisch op je deurmat. Zo mis je geen enkel nummer. Dit staat in CARROS Magazine #8-2022.

Carros configurator: Mazda CX-60
Mazda ziet zichzelf als premium merk en onderstreept dat met een SUV in de hogere middenklasse. De CX-60 heeft kloeke afmetingen, een krachtige aandrijving, veel luxe en er mag een stevige boot- of paardentrailer achter. Hoog tijd om de ultieme versie te configureren, vond Mario Vos.


Polestar 3: niet heel helder
Nee, de ster waarmee Polestar zich associeert staat lang niet zo helder aan de hemel als menigeen denkt. Wie hem wil vinden zoekt eerst de Grote Beer, ofwel het steelpannetje, en googelt het daarna zelf maar verder uit, tipt Thomas Bangma.


BMW i7: Zeven zintuigen
BMW doet niet moeilijk. De nieuwe 7 Serie kun je krijgen als benzine, als diesel(!), als zes-in-lijn hybride of met louter elektromotoren. Werner Budding hoefde niet lang na te denken over de keuzemogelijkheden die hem tijdens de introductie in Palm Springs geboden werden: hij koos voor de volelektrische BMW i7.


Lotus Emira: beschaafde Brit
De Emira is de eerste Lotus die is ontwikkeld volgens een wat ons betreft geslaagde ontwerptaal die ook wordt gesproken door zijn grote broer, de Lotus Evija. Oh, en het is de laatste Lotus met verbrandingsmotor, dat ook.


Rüsselsheim en omgeving met de Opel Grandland Hybrid 4x4
Op weg naar Opel’s thuisbasis Rüsselsheim maakten Huib de Vries en Maurice Volmeyer een reisje langs de Rijn met de Opel Grandland 4x4. Een fijne metgezel. Zo’n type waarmee je geen gekke avonturen zal beleven en geen malle fratsen uithaalt, maar die wel lekker braaf doet wat hij moet doen. Een nuchter type.

De FIA: een droom die uitkwam
De FIA, de Fédération Internationale de l’Automobile, nadert zijn 120ste verjaardag. Op het  hoofdkantoor van de KNAC in Den Haag zijn ze er druk mee, want de KNAC gaat voorop in  een grote digitaliseringsslag die de archieven van alle autoclubs die Founding Member van de FIA zijn moet gaan verbinden. Hoe een initatief uit 1904 uitgroeide tot een niet meer weg te denken wereldorganisatie van honderden mobiliteits- en autosportclubs uit 146 landen.


“Ongelooflijk, wat er allemaal gebeurt op de automarkt”
Vlakbij het immense Albert Heijn distributiecentrum in Zaandam zijn DAS Import en DAS Automotive te vinden. In een goed bewaakt pand komen hier auto’s samen die zijn geïmporteerd vanuit Duitsland. Job Das begon er twintig jaar geleden mee en is op dit gebied tegenwoordig één van de grootste spelers. “Bij sommige merken moet je nu anderhalf jaar op je nieuwe auto wachten. Dat geduld hebben de mensen niet.”


Two of a kind: Micro-car alert
Wat krijgen we nu? Dit is toch een tijdschrift voor liefhebbers? Geen zorgen beste lezer - nu de parkeertarieven in veel steden weer zijn verhoogd, vond Thomas Bangma het zijn edele taak eens te kijken naar modieuze ‘micro-cars’. Want die zouden een acceptabele, aaibare vorm van automobiliteit in steden zijn. Nou, vooruit maar.


De Daily Driver van Sandra Rus-Van Vliet: “je zweeft over de weg en de stoelen zitten geweldig”
De Daily Driver van Sandra Rus-Van Vliet is een Citroën XM 2.0 16V uit 1999. Ze koos hem vanwege de stijl. “Vooral de voorkant is opvallend, naar mijn mening is dit één van de mooiste modellen van Citroën en een van de laatste modellen met het oude, ‘groene’ veersysteem.”


Range Rover Sport P510e: alle registers open
Land Rover ontwikkelde als een van de eerste een luxueuze terreinwagen, een SUV. Nu - pakweg een halve eeuw later - is die auto nog steeds koning van zijn klasse, ondanks het feit dat de concurrentie zich niet onberoerd liet. Ook de nieuwste Range Rover en Range Rover Sport zijn er weer in vele varianten, van enigszins basic tot extreem luxueus. Alhoewel, basic? Ook in het basismodel is het ‘luxe’ wat de klok slaat.

Mazda tweezits coupé
Wat is het toch met Mazda? Bij het grote publiek is het sinds de Europese lancering in 1967 vooral bekend van goede, maar doorsnee-modellen als de 323, 626 en misschien zelfs de Mazda3, met als slagroom op de taart een paar exoten als de MX-5 en RX-7.

Maserati Bora: indrukwekkend
Een hese brul weerkaatst tegen de tunnelwanden. De ultralage sportwagen met drietand in de neus schiet vooruit. Door het geopende raam geniet Ruud Thoma van het klassieke concert van acht cilinders. Hij is op pad met een Italiaanse schone uit de wilde jaren zeventig, de Maserati Bora.


Darwin’s Ferrari: Ferrari 250 GT Short Wheelbase Berlinetta
De Ferrari 250 GT Short Wheelbase Berlinetta is één van ‘s werelds meest besproken Granturismo’s. Dat zit hem niet zozeer in het beperkte productieaantal zoals tussen 1959 en 1962 gebouwd, maar meer door wat er daarna gebeurde. Het niet accepteren van eindigheid. En daardoor de ultieme daad. De auto in dit verhaal en zijn eigenaar zijn er het bewijs van.


Klassiekertrends: doorzetters
Natuurlijk waren de liefhebbers blij dat ook de auto-evenementen na twee jaar coronastilstand weer konden worden gehouden. De organisaties en standhouders hebben echter zowel financiële tikken opgelopen als ruimte voor reflectie gekregen. Daarom, hoewel cliché, een niet-limitatieve terug- en vooruitblik op een paar van die evenementen in 2022.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.