Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Nu in de kiosk (of abonneer): CARROS Magazine #4-2022

Nog geen abonnee? Kijk dan snel even hier, want voor slechts 42 euro (8 nummers) krijg je elke editie automatisch op je deurmat. Zo mis je geen enkel nummer. Dit staat in CARROS Magazine #4-2022.

Carros configurator: Range Rover
De koning van de SUV’s is in het nieuw gestoken. De Range Rover is nu langer, breder, hoger, beter en misschien ook wel mooier dan ooit. Bovendien maakt hij indruk met zijn moderne, maar nog steeds herkenbare styling. Tijd dus om de ideale uitvoering te configureren.

Kort gesproken: Christian Schultze van Mazda Motor Europe
Mazda lijkt soms wel dat Gallische dorpje dat moedig weerstand biedt aan de Romeinen. Het Japanse merk gelooft niet in kleine turbomotoren, ziet elektrisch rijden niet als ‘heilige graal’ en brengt volgend jaar doodleuk zes cilinder lijnmotoren - ook diesels - op de markt. Tijd om bij te praten met Christian Schultze, Director Research & Operations van Mazda Motor Europe.

Mazda CX-60: Tegen de stroom in
Mazda is een automerk dat de dingen graag anders doet. Het wil de rotatiemotor maar niet dood verklaren, gelooft niet in kleine turbomotoren en brengt nu zelfs weer een zescilinder lijnmotor terug in de CX-60. Mario Vos reed ermee.

Derde generatie Morgan Super 3: Scheepsrecht
Voor verreweg de meeste mensen is een driewieler hun eerste voertuig. Nóg een driewieler, verderop in het leven, ligt minder voor de hand. Tenzij het een Morgan Super 3 is. Guus Peters ging ernaar kijken en moest meteen terugdenken aan zijn jeugdheld Biggles.

Nieuwe Range Rover Sport: Duur en duurzaam
Er zijn van die auto’s waar het woord ‘ooit’ aan vastkleeft. Zo zijn er legio mensen die ‘ooit een 911’ wensen te bezitten. En voor Range Rovers, ongeacht welke versie, geldt hetzelfde. Bij de statische presentatie van de volledig nieuwe Range Rover Sport viel het woord 'ooit' ook, maar dan vanwege wat meer interne redenen.

Mercedes-Benz EQE: Keuzemoment
Bij het hotel staan zo’n honderd diehards achter hekken met hun telefoontjes in de aanslag. De sfeer is relaxt, maar ze worden nauwlettend in de gaten gehouden door een bescheiden politiemacht. Met tussen pozen rijden er Mercedes-Benz EQE’s langs. Een enkeling filmt ze. Maar het is niet waarvoor ze komen.

Per elektrische Porsche Taycan naar Stuttgart
Is de elektrisch aangedreven Porsche Taycan Sport Turismo écht geschikt voor Grand Tourisme? Om dat te ontdekken maakten Huib de Vries en Maurice Volmeyer een snelle Autobahnrit naar Stuttgart. Om opnieuw te ontdekken dat de mooiste wegen van Duitsland niet in de Eifel of het Sauerland liggen, maar in de Schwäbische Alb, het achterland van deze Duitse autostad.

Dossier: autorijden in de toekomst
Over auto’s, autorijden en zeker de manier waaróp, is het aantal meningen ongekend. Daarbij is het echter wel handig om de feiten te kennen. Aan de hand van 25 vragen toetsen we met hulp van deskundigen alle mogelijke beweringen, aannames en meningen. Dat kan immers geen kwaad in een tijd waarin de autowereld werkt aan een immense omwenteling, ingegeven door de wens naar meer duurzaamheid, zonder het rijplezier uit het oog te verliezen.

Two of a kind: Alpina B3 Touring vs Audi RS3 Sportback
Thomas Bangma kon zich niet herinneren ooit met een Alpina te hebben gereden. Omdat hij vroeger een BMW 3 Serie Touring had, moést en zou het een Alpina B3 Touring worden. Een klassegenoot met een 3 in de naam erbij zoeken bleek in het geheel niet moeilijk.

Dagelijks gebruik: de BMW Z3 van Noud van Rhee
De Daily Driver van Noud van Rhee is de BMW Z3 3.0 Coupé. “De BMW kan nog gewoon op straat voor de deur staan, start altijd en geeft me elke dag kippenvel. Het shooting brake-ontwerp vind ik tijdloos mooi. En dan die motor!”

“We willen snel kunnen inspelen op veranderingen”
Marga de Jager (54) is de eerste CEO van de ANWB. Haar voorgangers - allemaal mannen overigens - waren hoofddirecteur, maar CEO past beter in de huidige tijd. Een gesprek met de topvrouw van een organisatie met bijna vijf miljoen leden, die altijd voorgaan: “Wij kunnen van alles vinden, maar de belangen van onze leden staan centraal.”

Nieuwe Range Rover: Well Done!
De Range Rover kent een vergelijkbaar verhaal als de Porsche 911. Meerdere versies volgden elkaar op en steeds was er sprake van een stap voorwaarts, zonder over een revolutie te spreken. Verstokt Range Rover-rijder Frank Kloppert reed met de new Range Rover en liet zijn gedachten de vrije loop.

Toyota GT-One: Uit de krochten van Köln
Fervente gamers kennen 'm uit het spel Gran Turismo, autosportliefhebbers kennen hem van zijn Le Mans-optredens in 1998 en 1999: de iconische Toyota GT-One. Om de strak gestroomlijnde langeafstandsracer te kunnen homologeren, werd er één straatversie gebouwd. En die werd voor ons uit de krochten van het museum gehaald.

Lamborghini Islero (1969): Vergeten stier
Overschaduwd door zowel zijn voorgangers als opvolgers, speelt de Islero een bijrolletje in de historie van Lamborghini. Velen hebben zelfs nog nooit van het model gehoord. En dat is volgens Yuri van Koeveringe zonde, want de Islero is de auto waarin de visie van Ferruccio Lamborghini misschien nog wel het best tot uiting komt.

Klassiekertrends: Academische doorbraak
Negen jaar geleden maakte Martin van der Zeeuw een shotgun ride met de Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé uit 1955, naast oud-F1-coureur Jochen Mass. Niet bevroedende dat de auto onlangs op een veiling 135 miljoen euro zou opleveren. Verkoop was destijds totaal niet aan de orde.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.