Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Nieuwe Range Rover: Well Done!

De Range Rover kent een vergelijkbaar verhaal als de Porsche 911. Meerdere versies volgden elkaar op en steeds was er sprake van een stap voorwaarts, zonder over een revolutie te spreken. Verstokt Range Rover-rijder Frank Kloppert reed met de new Range Rover en liet zijn gedachten de vrije loop.

De allereerste Range Rover was natuurlijk wél een revolutie. Ik was 15 en logeerde bij een vriendje in het Brabantse St. Michielsgestel. Zijn vader, een avontuurlijk tiep, had net een nieuwe Range Rover gekocht. Een luxe terreinwagen! Dat was nog nooit vertoond.

Sinds 1989 ben ik zelf een trouwe Range Rover-rijder, ik reed alle types. Uiteraard is de ‘new’ Range Rover in dit verhaal verreweg de meest geavanceerde en meest luxueuze. Verstandig, want het segment werd in de loop der jaren steeds populairder en er is nu sprake van serieuze concurrentie. Waar Land Rover met de Range Rover ooit heer en meester was stikt het nu van de luxe SUV’s, hetzij sportief (Porsche, Lamborghini, binnenkort ook Ferrari), hetzij luxueus (Bentley, Rolls-Royce). Alles is mogelijk. Zie je dan nog maar eens te onderscheiden.

LWB

Range Rover heeft mij altijd aangesproken, het is een sympathiek merk met een tot nu toe goede prijs-waardeverhouding. Bovendien heeft fabrikant Land Rover altijd twee zaken goed in de gaten gehouden: het design van elke nieuwe versie borduurde nadrukkelijk voort op dat van zijn voorganger en ten tweede moest elk nieuw model de concurrentie weer op achterstand zetten. In beide zaken is Land Rover in mijn optiek goed geslaagd. Ook nu weer: de ‘new’ Range Rover is onderhuids totaal nieuw, maar nog steeds herkenbaar. De voorzijde lijkt niet heel anders, totdat je het vorige model ernaast zet. Dan blijkt ineens álles gewijzigd, van de lampen en grille tot het bodywork eromheen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.