strictly cars with character

Nieuwe Land Rover Defender maakt zich klaar voor komst

27 december 2018

Aan het begin van 2020 wordt een gloednieuwe generatie van de iconische Land Rover Defender geïntroduceerd. Voorafgaand aan de onthulling in 2019, maakt de offroader z’n eerste testrondjes onder extreme omstandigheden.

In 2016 eindigde de productie van de tot nu toe laatste Defender. Gelukkig staat er een compleet nieuwe generatie van het iconische werkpaard gepland voor 2020. Dat er een gat van vier jaar gaapt tussen het meest recente en het gloednieuwe model is het gevolg van de keuzes die de Britten moesten maken. De nieuwe Defender is niet zomaar een blauwdruk van de vorige in een nieuw jasje, maar een compleet nieuwe auto. “Als we de bestaande auto zouden hercreëren zouden we sneller kunnen gaan, maar in onze zienswijze kan een icoon alleen een icoon blijven als je niet alleen terugkijkt, maar ook vooruit”, klinkt het vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Ultieme offroader

Wat de nieuwe Defender precies voor ons in petto heeft, is nu nog niet bekend, maar Land Rover spreekt zelf over het voertuig met de meeste offroad-capaciteiten ooit binnen de geschiedenis van het merk. Ook wordt gesuggereerd dat de Defender een elektromotor aan boord krijgt ter ondersteuning. Het meest voor de hand ligt een mild hybrid-systeem.

Momenteel test Land Rover de Defender in Noord-Amerika en op basis daarvan meldt het dat de Defender geen krimp geeft bij temperaturen tot 40 graden Celsius onder het vriespunt en bij hoogtes tot 4.000 meter.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer