strictly cars with character

Nieuwe functie: Tesla volgt als een schoothondje

25 januari 2019

Merken als BMW en Mercedes-Benz bieden het op afstand parkeren al een paar jaar aan. Tesla lijkt de techniek nu iets te gaan uitbreiden met de ‘Advanced Summon’-functie.

Sinds 2015 wordt de BMW 7 Serie geleverd met een slimme sleutel. Voordat je de auto in een krap parkeervak zet, stap je uit en ‘swipe’ je de auto op z’n plek. Mercedes-Benz heeft iets vergelijkbaars in de vorm van de Remote Parking Pilot. Tesla kondigt nu ook een functie aan voor haar modellen, waarbij je ze op afstand kunt dirigeren. De ‘Advanced Summon’-functie lijkt echter iets verder te gaan dan alleen je auto in een smalle parkeerplek manoeuvreren.

Even je Tesla uitlaten

Volgens Tesla’s flamboyante topman Elon Musk volgt je Tesla voorzien van de nieuwe functie je ‘als een huisdier’. Het enige wat je moet doen is de ‘Summon’-knop ingedrukt houden in de Tesla-app. Ook kun je via de app de auto op afstand besturen, als een gigantische radiografische bolide. Wanneer de nieuwe functie via een over-the-air software upgrade is binnen te halen, is nog niet bekend, maar gezien de recente tweet van Musk lijkt dat niet meer lang te gaan duren. Nieuwere Tesla-modellen voorzien van ‘Autopilot’ kunnen van de ‘Advanced Summon’-functie gebruik maken.

Volgens Tesla is het sinds deze maand in de VS legaal om je auto op afstand te besturen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer