Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Niet mooi, wel lekker: Toyota Supra GR 3.0

“Wat? Een road trip naar Zeeland? Ik heb daar nog nooit iets moois kunnen ontdekken.” Onze hoofdredacteur is duidelijk geen fan van het meest zuidwestelijk stukje Nederland. We werpen tegen dat Zeeland de grootste concentratie sterrenrestaurants heeft, dat de zon er (bijna) altijd schijnt en dat toeristen er dol op zijn. Dan moet het er toch een béétje leuk zijn?

We hebben het vermoeden dat met name Zeeuws-Vlaanderen een streek voor fijnproevers, voor kenners is. Geen oord waar je direct verliefd op wordt, maar waar je de juiste adresjes moet kennen, de goede plekjes weet te vinden. En dan kom je er steeds weer terug. Een prima bestemming voor die road trip dus. Immers, we kunnen niet steeds naar de Alpen of naar Frankrijk. Bovendien: we nemen een lollige auto mee. Een Toyota Supra. Nee, dat past juist prima. Die Supra is ook al zo’n Geheimtipp: op het eerste gezicht weet je niet wat je ervan moet denken, maar het blijkt een machine voor fijnproevers. Ja, voor kenners. Maar daarover later meer.

Knokke om de hoek

Goed. We zijn dus beland in Zeeland, in Sluis om precies te zijn. Het zuidelijkste stukje Zeeuws-Vlaanderen, waar je je in… Vlaanderen waant. Niet alleen vanwege de vele auto’s met Belgisch kenteken, maar door de bourgondische sfeer. We signaleren er een overdekte vismarkt met een overweldigend aanbod, inclusief de mooiste verse kreeften. We zien ruim vóór het middaguur al mensen aan de wijn en Aperol Spritz op de terrasjes, wanneer wij nog een tweede koffie bestellen. Hier wordt niet geluncht met kroketten op brood, maar met op z’n minst twee gangen en een fles witte wijn. Daarvoor en daarna wordt er geflaneerd of gewinkeld. De (dure) winkels zijn hier zeven dagen per week geopend. Het is duidelijk dat het chique Knokke om de hoek ligt. Bij zoveel Bourgondische indrukken waan je je in België. Of desnoods in Maastricht. Dit alles is niet wat als eerste in je opkomt bij het horen van de provincienaam Zeeland.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.