De officiële foto’s en specificaties van de nieuwe Mercedes S-klasse Cabriolet zijn vrijgegeven. De officiële foto’s en specificaties van de nieuwe Mercedes S-klasse Cabriolet zijn vrijgegeven. De officiële foto’s en specificaties van de nieuwe Mercedes S-klasse Cabriolet zijn vrijgegeven. CARROS Magazine - Mercedes S-klasse Cabriolet nu officieel
strictly cars with character

Mercedes S-klasse Cabriolet nu officieel

2 september 2015

De officiële foto’s en specificaties van de nieuwe Mercedes S-klasse Cabriolet zijn vrijgegeven.

Het is volgens Mercedes de zesde variant van de huidige S-klasse familie en voor het eerst sinds 1971 is er van de S-klasse weer een open vierzitter. De auto heeft een zeer geavanceerd klimaatregelingsconcept zodat de vier inzittenden maximaal kunnen genieten van open rijden.

Mercedes besteedde ook veel aandacht aan de veiligheid. Achter de achterste stoelen komt een rolbeugel tevoorschijn zodra de auto over de kop slaat. Voor het eerst is dit systeem uitgerust met gasgeneratoren om de rolbeugels in positie te brengen.

De cabrioletkap is uiteraard volledig automatisch te bedienen en bij dichte kap is er extra bagageruimte te benutten. Bovendien is er een doorlaadmogelijkheid naar het interieur. De cabrioletkap zelf is al rijdend tot een snelheid van 60 km/h te openen en te sluiten en dat duurt circa 20 seconden. Desgewenst kan de kap ook van buiten de auto geopend of gesloten worden.

Lage luchtweerstand

De S-klasse Cabriolet heeft een lage Cw-waarde van 0.29, wat mede te danken is aan de goede luchtstroming onder de auto. Met geopende kap kunnen de inzittenden uit de ‘turbulentie’ worden gehouden door Aircap, bestaande uit een uitschuifbare windlamel in het dakframe en een windscherm achter de achterste zitplaatsen.

De S-klasse Cabriolet komt er als S 500 Cabriolet met 455 pk sterke 4,7 liter V8 twinturbo benzinemotor en negentraps automaat en als Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet met 585 pk sterke 5,5 liter V8 twinturbo benzinemotor. Het publieksdebuut van de S-klasse Cabriolet is op de Autoshow van Frankfurt (IAA) over twee weken. Bestellen kan vanaf december en levering geschiedt vanaf het voorjaar van 2016.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer