Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Mercedes-Benz EQE: Keuzemoment

Bij het hotel staan zo’n honderd diehards achter hekken met hun telefoontjes in de aanslag. De sfeer is relaxt, maar ze worden nauwlettend in de gaten gehouden door een bescheiden politiemacht. Met tussen pozen rijden er Mercedes-Benz EQE’s langs. Een enkeling filmt ze. Maar het is niet waarvoor ze komen.

Vandaag deelt Mercedes-Benz dit hotel in Frankfurt met de voetbalploeg van FC Barcelona. En met de Thaise koninklijke familie, maar die schijnt het merendeel van het jaar sowieso in Frankfurt door te brengen. Al met al is er dus wat hectiek. Dan wordt onze EQE 350+ voorgereden. We nemen plaats achter het stuur en zien een dashboard in de classic-mode, met een digitale projectie van ‘echte’ klokken met wijzerplaten en chromen randjes. We houden ons maar niet bezig met de vraag of onze voorganger dat nu zo heeft ingesteld, of dat de PR-afdeling van Mercedes aan de hand van onze digitale reservering besloot dat we dit gezien onze leeftijd wel zouden waarderen. Hoe dan ook, we laten het zo. Het wordt niet meteen een acceleratieproef, want er staat een dikke file voor het hotel; de omliggende straten zijn deels opgebroken. We sluiten ons aan bij de andere schapen. Bij het wegrijden viel het al wel op dat de auto heel direct stuurde. Het zal wel een soort progressieve stuurbekrachtiging zijn, maar als we na een kwartier schuifelen eindelijk kunnen doorrijden verandert het niet. In een lange bocht vertoont de EQE een gigantisch overstuur. Er blijkt een stuurassistent in werking te zijn. We vinden op het display de toets om het ding uit te zetten, waarna de achterwielaangedreven EQE weer een voorspelbaar gedrag krijgt en je hem mooi ‘op het gas’ de bocht door kunt sturen. Klassiek, zullen we maar zeggen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.