Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

McLaren werkt aan tweezitter met open cockpit

McLaren is hard op weg om een zesde model toe te voegen aan haar Ultimate Series. Het gelimiteerde model is een tweezits speedster die zich richt richt op veel rijplezier.

Het nieuws dat McLaren werkt aan een nieuw model is afkomstig van het Britse Autocar. Volgens het medium krijgt de nieuwkomer een plaatsje tussen de Senna en Speedtail in. Daarbij richt de Senna zich op het circuit, terwijl ook de Speedtail zich met zijn aerodynamische design op snelheid focust. De aankomende speedster zou het rustiger aan doen. Natuurlijk wordt het een sportauto van de bovenste plank, maar rijplezier – ook als het wat kalmer aan gaat - moet de boventoon voeren. Daarbij spreken bronnen dicht bij het merk over een extreem goede ‘handling’ en over een auto die de bestuurder heel veel feedback geeft.

Beelden: Autocar

Vederlicht

De open cockpit helpt eveneens bij de felbegeerde rijbeleving. Wind door de haren en het geluid van een stevige krachtbron op de achtergrond. Naar verwachting is de bekende 4,0-liter V8 twin-turbobenzinemotor van McLaren aan boord. Autocar denkt dat het vermogen fors zal zijn, maar net niet aan de 800 pk van de Senna kan tippen. Ter compensatie geldt het lagere wagengewicht. Meer dan 1.200 kilo van de Senna zal de speedster niet wegen. Het veelvuldige gebruik van koolstofvezel én het ontbreken van het dak, moeten hiervoor zorgen.

Gelimiteerde versie

De nieuwe McLaren heeft nog geen naam, maar zal een open auto voor de weg zijn, meldt Autocar. Ook spreken de Britten over de aanwezigheid van vlinderdeuren. Er zullen hooguit 500 exemplaren van gebouwd worden, al is de kans groot dat het er een stuk minder worden. Reken op een vanafprijs van meer dan 1,5 miljoen euro. De bouw moet starten aan het eind van volgend jaar of aan het begin van 2021.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.