Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Lucid Air doet het: op één acculading meer dan 400 mijl

Geen andere elektrische wagen doet de Lucid Air het na: in een praktijktest meer dan 400 mijl op één stekkerlading rijden. De Air deed het zelfs twee maal. Van San Francisco naar Los Angeles en terug.

De Tesla Model S droomt van het doorbreken van de 400mijl-grens. Na de recente over-the-air-update hikt het er tegenaan, maar verderdan omgerekend 630 kilometer komt de Model S niet. En laat nu 643 kilometernodig zijn om de magische 400 mijl te doorbreken.

Van San Francisco naar Los Angeles

Lucid Motors troeft de Model S af met haar Air. Nu blijktdat eerder dit jaar de elektrische auto van San Francisco naar Los Angeles reedop één stekkerlading. En na een nachtje laden herhaalde de Lucid Air het kunststukjeop de terugweg nog een keer.

Lees ook: 10x elektrisch rijden met minimaal 400 km aan actieradius

Snelwegkilometers

Lucid Motors speelde toch een beetje vals, want het zetteeen prototype in die niet was voorzien van een volledig interieur. Wel waren ertwee personen aan boord, dus je zou mogen stellen dat je in je eentje echt 400mijl kunt rijden met de Air. Echter reed Lucid Motors vooral over snelweg envan het terugwinnen van veel remenergie was dus waarschijnlijk geen sprake. Ofde chauffeur echt reed zoals hij normaal zou rijden of extreem zuinig maaktehet merk niet bekend.

1.000 pk

De Lucid Air is – naast het beloofde rijbereik - ook in andere opzicht een opvallende auto. De auto heeft namelijk 1.000 pk aan boord en heeft een topsnelheid van bijna 380 km/u. Althans, dat liet een ander proefmodel van het merk zien in 2017.

Basisversie

De basisversie van de Lucid Air moet echter 60.000 dollar gaan kosten als hij dit jaar als productieversie aan het Amerikaanse publiek wordt getoond. Die variant heeft echter een actieradius van 385 kilometer, en dus niet de aangetoonde 643 kilometer.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.