Lexus heeft op de Tokyo Motor Show een nieuwe concept car gepresenteerd, de LF-FC, die als voorbode dient" /> Lexus heeft op de Tokyo Motor Show een nieuwe concept car gepresenteerd, de LF-FC, die als voorbode dient"> Lexus heeft op de Tokyo Motor Show een nieuwe concept car gepresenteerd, de LF-FC, die als voorbode dient"> CARROS Magazine - Lexus onthult LF-FC concept met brandstofc
strictly cars with character

Lexus onthult LF-FC concept met brandstofcel

28 oktober 2015

Lexus heeft op de Tokyo Motor Show een nieuwe concept car gepresenteerd, de LF-FC, die als voorbode dient voor een nieuwe vierdeurs coupé. De auto is voorzien van een brandstofcel en rijdt dus op waterstof.

De Lexus LF-FC is wat het Japanse merk een vierdeurs Gran Turismo noemt. Het is een 5,30 meter lange Gran Turismo in coupévorm met zoals Lexus zegt een agressieve en elegante vormgeving. Het meest bijzondere aan de auto is echter de aandrijflijn die gebruik maakt van een brandstofcel. Deze produceert met behulp van de waterstof aan boord stroom voor de elektromotoren die de vier wielen aandrijven. De brandstofcel is achterin de auto ingebouwd, de elektronica zit voorin en de waterstoftanks zijn in een T-vorm in de auto ondergebracht. Lexus topman Tokuo Fukuichi, heeft bij de onthulling in Tokyo gezegd dat het Japanse merk zich met deze nieuwe concept car voorbereidt op een toekomst met brandstofcel-technologie.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer