Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Landrover Defender 90: Alleskunner

Er is lang uitgekeken naar de nieuwe Defender. Met zowel vreugd als angst, omdat het vervangen van een icoon per definitie een riskante job is – zie Mini, Beetle, 500 en 911. Je doet als fabrikant altijd wel iemand pijn, al staan de folders bol van termen als ‘evolutie’, ‘respect voor het verleden’ en ‘merkwaarden’. Dus rijst de vraag: hoe zal het gaan met de nieuwe Defender? Wij reden de korte 90-versie.

In het geval van de nieuwe Defender is er, afgezien van een redelijk hoekig uiterlijk, geen sprake van evolutie, maar van revolutie. Dat moest ook, want Land Rover kwam van ver; zijn verre voorvader, de Series 1, debuteerde immers al in 1948 op onze eigen AutoRAI. Het enige dat daarvan nu nog terug te vinden is, is de sympathie die de auto uitstraalt. Ondanks alle hightech aan boord - wat dat betreft doet hij niet onder voor een Discovery – is het een stoere, onverschrokken, maar ook goedmoedige auto gebleven. Zo’n model dat ieder jongetje uit de losse pols tekent. Wat ook bleef was dat de nieuwe Defender komt waar geen enkele andere auto kan komen. Weiland of steppe, modderpad of woestijn: het maakt ‘m niet uit, terwijl je er ook met hoge snelheden mee naar Zuid-Frankrijk, Zweden of het Zwarte Woud kunt rijden. Dit alles maakt de nieuwe Defender zó uniek dat je z’n voorvaderen snel vergeet. Land Rover deed er wat ons betreft goed aan om voor de nieuwe Defender met een leeg vel papier te beginnen.

Karakter

Voorafgaand aan de daadwerkelijke productie toonde Land Rover op diverse autobeurzen al wat vingeroefeningen, om de mensheid voor te bereiden op het nieuwe model. Daar zaten wonderlijke creaties tussen, die zo leken te zijn weggelopen uit avontuurlijke speelfilms.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.