Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Lamborghini rijden: een onvergetelijke ervaring

Al sinds 2003 is de welbekende Lamborghini Gallardo op de markt, beschikbaar voor de consument. Met een topsnelheid van 309 km/u en V10 motor gelegen in het centrum van de auto, werd dit model al gauw één van de meest succesvolle modellen die Lamborghini ooit heeft uitgebracht.

In 2005 ondergaat het zeer geslaagde model een aantal aanpassingen die het prestatievermogen aanzienlijk verbeterden, en in de komende jaren volgen er een handvol varianten van de Gallardo. 2014 is het jaar waarin de opvolger van de Gallardo zijn intrede maakt: de Lamborghini Huracan. De ongekende prestaties die de vele modellen van het merk kunnen leveren, maakt een Lamborghini rijden een onvergetelijke ervaring.

De geschiedenis van Lamborghini in vogelvlucht
Ferruccio Elio Arturo Lamborghini, geboren in 1916, groeide op in Italië, in een klein buurtschap op het platteland. Zijn vader was boer, maar het hart Ferruccio lag vanaf jonge leeftijd al bij machinerie. Al snel bleek het dat Ferruccio een grote dosis technisch talent bezat; talent waarmee hij het zonder twijfel ontzettend ver heeft geschopt. Zijn ouders besloten hem naar school te sturen, mede door zijn desinteresse in het verbouwen van gewassen.

Jaren later, rond 1947, begon Ferruccio aan het werken met machines en auto’s in zijn net geopende werkplaats. Later werd deze kleine ruimte omgebouwd tot een fabriekje waarin Ferruccio zelf tractoren bouwde. Als gevolg op het succes van zijn mini-fabriek, zette hij in 1948 zijn eigen bedrijf op: Lamborghini Trattori, een bedrijf dat handelde in tractoren.

Naast zijn passie voor het fabriceren van machines, had Ferruccio ook een voorliefde voor snelle auto’s. Dit feit maakte het haast onvermijdelijk dat de Italiaan uiteindelijk in 1963 zijn eigen autobedrijf en merk uit de grond stampte onder de naam; Lamborghini. Het eerste model, de 350 GTV, verscheen niet veel later. Ondertussen heeft het merk al vele succesvolle modellen op de markt gebracht en worden de prestaties alsmaar beter.

Uitgelicht: de Lamborghini Huracan
Een heuse uitblinker van de vele modellen van Lamborghini, is dus de Gallardo. In de basis, was dit een tweezitter met vierwielaandrijving en een krachtige V10 motor. De V10 motor had, in beginsel, een prestatievermogen van 500 pk. Deze zelfde motor vindt men terug in de opvolger, de Huracan, die in 2014 werd geïntroduceerd. Varianten op deze klassieke en elegante sportwagen, zijn de LP 610-4 en de LP 580-2.

Tevens is de Huracan voorzien van een start-stop systeem, dat de motor uitzet wanneer de auto stilstaat. Dit maakt de auto een stuk duurzamer in het verbruik, aangezien het nutteloos is om de motor te laten draaien wanneer dit niet nodig is. Voor een goede balans is de auto uitgerust met een middenmotor. Deze zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en betere grip op het wegdek.

Rijden in een razendsnelle sportauto
Naast al deze fantastische eigenschappen, mag tussen de pluspunten van deze wagen het uiterlijk natuurlijk niet ontbreken. De Huracan is te herkennen aan het typische Lamborghini-uiterlijk, met strakke lijnen en een fraai design. Qua vorm is het model ontzettend gestroomlijnd, wat het een perfecte auto maakt om mee te racen.

Een Lamborghini rijden is iets waarvan niet velen mogen zeggen dat ze het hebben gedaan. Er is echter de mogelijkheid om een ritje te boeken en zelf het gevoel van de krachtige motor met wel 610 pk te ervaren. Wellicht wil je een familielid of vriend groots verrassen, of wil je jezelf trakteren op een imposante belevenis. Een Lamborghini rijden overtreft al deze verwachtingen zonder twijfel!

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.