strictly cars with character

Iconische Ford Le Mans-racers krijgen eigen LEGO-versie

30 november 2016
In 1966 won Ford met haar GT40 Le Mans. Dit jaar – precies een halve eeuw later – was het weer raak met de Ford GT. Beide iconen worden geëerd in een speciale LEGO-editie. Als je het als automodel schopt tot een LEGO-variant heb je het goed gedaan. Die eer valt dus meestal alleen de echte iconen uit de autogeschiedenis ten deel. Zo zijn onder meer de Ford Mustang GT, Ferrari F40, Porsche 911 GT3 RS, Volkswagen Kever en MINI Cooper al na te bouwen in de bekende steentjes.

Le Mans

Nu worden ook de Ford GT40 en de nieuwe Ford GT die in respectievelijk 1966 en in 2016 de 24 uur van Le Mans wonnen, in LEGO uitgebracht. Wie in de twee nieuwkomers het ideale cadeautje voor in de schoen ziet of onder de kerstboom, moet daarmee wachten tot volgend jaar. Ze zijn namelijk pas vanaf 1 maart 2017 verkrijgbaar via LEGO.com/shop voor € 34,99,-. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=EJU7nC4QMlA[/embed]

LEGO showroom

Toch al behoefte aan december-cadeautje van LEGO dat wel verkrijgbaar is? Deze iconische modellen staan momenteel wel al in de ‘LEGO-showroom’:

Ford Mustang GT

Al is hij opgetrokken uit LEGO-steentjes, de Ford Mustang GT ziet er best imposant uit. Precies eigenlijk zoals je van een speelgoedversie van de Amerikaanse muscle car verwacht. Fraaie details zijn de verwisselbare velgen alsmede het authentieke Ford Mustang ponylogo- en koplampstickers.

Chevrolet Corvette Z06

Leuk bedacht van de Deense steentjesfabrikant is dat de Ford Mustang GT het ook in LEGO-land kan opnemen tegen zijn aartsrivaal, de Chevrolet Corvette Z06. Ook hier weer kan er zelf ‘gesleuteld’ worden door de velgen te vervangen.

Ferrari F40

Deze iconische supercar van weleer is door LEGO nagebouwd met oog voor detail. Zo zijn de koplampen kantelbaar, en zijn er  heuse luchtinlaten aanwezig. En kijk ook eens onder de geventileerde achterklep waar een machtige 90 graden V8-motor huist.

Porsche 911 GT3 RS

De Porsche 911 GT3 RS is met zijn verhouding van 1 op 8 bijna geen speelgoedauto meer te noemen. Met 2.700 stenen is het echt een werkje voor gevorderden. LEGO is helemaal losgegaan op de details, waardoor dit een cadeau is voor de echte Porsche-adept.

Audi R8 LMS ultra

Zo prijzig en uitgebreid als de Porsche 911 GT3 RS hoeft het helemaal niet te zijn. De Audi R8 LMS telt slechts 175 stenen en past gewoon in de schoen. LEGO heeft overigens ook de Audi R18 e-tron quattro in het aanbod.

MINI Cooper

Wat een nostalgie. Met LEGO een authentieke MINI Cooper Mk VII nabouwen, waarbij je dan ook nog eens eruit moet trekken voor een heuse picknick. Met afneembaar dak, zodat je het gedetailleerde interieur nog beter kunt bekijken.

Volkswagen Kever

Het is nog lastig kiezen. Volkswagen biedt zowel de T1 Kampeerbus in LEGO-stenen aan, maar ook deze aanlokkelijke azuurblauwe Kever. Surfplank en koelbox op het dak en gaan!

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer