Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Honda Urban EV maakt debuut in Genève

Anderhalf jaar geleden presenteerde Honda haar spraakmakende Urban EV conceptmodel op de IAA van Frankfurt. Op de autosalon van Genève in maart is de auto terug, maar dan als productiemodel.

De Honda Urban EV is al, nog wel gecamoufleerd, gespot op de openbare weg. Dat betekent dat de elektrische Japanner binnenkort in productietrim wereldkundig wordt gemaakt. Honda heeft daar de aankomende autosalon van Genève voor in gedachten.

De meest recente designschets van de Honda Urban EV

Braaf

Honda laat in aanloop op die première een nieuwe designschets zien en daarop lijken de buitenspiegels nog altijd te ontbreken. Kleine cameraatjes zouden het zicht naar achteren moeten verschaffen. Ten opzichte van het studiemodel uit 2017 lijkt de auto uit de laatste designschets echter wel iets braver te worden. De ronde koplampen krijgen meer ruimte in de neus - dat oogt minder stoer wat ons betreft - en ook de beoogde voorbank in het interieur lijkt plaats te maken door twee voorstoelen.

De voorbank uit 2017 lijkt in de 2019-editie niet terug te komen

Stadsauto

Over de actieradius van het elektrische vierpersoons stadsautootje (3,90 meter lang) wordt vooralsnog niet gerept, al lijkt 250 kilometer op één stekkerlading realistisch.

De Honda Urban EV Concept zoals gepresenteerd in 2017

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.