Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Ferrari blijft grotendeels familiebezit

Ferrari blijft ook na de (gedeeltelijke) beursgang grotendeels in bezit en onder controle van de families Ferrari en Elkann (hoofd van de Agnelli-familie).

De beursgang van 21 oktober bracht slechts tien procent van de aandelen van Ferrari naar de beurs. Piero Ferrari - zoon van Enzo Ferrari - heeft nog altijd tien procent van de aandelen in zijn bezit. Als volgend jaar Fiat Chrysler Automobiles de resterende 80 procent van Ferrari naar de beurs brengt, wordt Exor, de holdingmaatschappij van de familie Agnelli, eigenaar van 23 procent van die aandelen. Onder voorwaarde dat ze die aandelen minstens drie jaar zullen behouden, krijgen ze extra stemrecht en kunnen de beide families Ferrari en Agnelli daarmee vermijden dat Ferrari zomaar gekocht wordt door een ander bedrijf. Ze behouden daarmee de controle over het merk.

De beursgang van Ferrari bracht Fiat Chrysler Automobiles gisteren meer dan een miljard euro op. De aandelen stegen de eerste uren al van 52 dollar naar ruim 60 dollar. Later stabiliseerde het aandeel rond de 56,50 dollar. 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.