Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Eerbetoon aan Fangio: Maserati F Tributo Special Edition

Op 25 april 1926, haast exact 95 jaar geleden, debuteerde Maserati in de motorsport met de Tipo 26. Een kleine drie decennia later tekenden de Italianen nog een mijlpaal op: Manuel Fangio stormde de F1 in achter het stuur van een drietand. Dat rijke raceverleden eert Maserati nu met de F Tributo Special Edition.

Op 25 april 1926 kruipt Alfieri Maserati achter het stuur van de Tipo26. Doel is om indruk te maken in de 1.500 cc-klasse in de Targa Florio. Maserati slaagt en zijn merk is voor het eerst verbonden met de autosport. Op 17 januari 1954 bereikt Maserati nog een mijlpaal: Manuel Fangio gunt de trotse Italianen haar F1-debuut. Zijn 250F wordt een icoon.

Maserati racet dus exact 95 jaar en dat moet gevierd worden. Zowel de Ghibli als de Levante zijn leverbaar als F Tributo Special Edition. Je kiest uit twee exclusieve kleuren: Rosso Tributo of Azzurro Tributo. De lakken zijn niet toevallig gekozen. Racekleur rood was dé kleur waarin Italië in de autosport te herkennen was in de eerste jaren van de vorige eeuw. Het opvallende blauw keert terug in de stadsvlag van Modena; de thuisbasis van Maserati.

Maserati rust de Levante F Tributo uit met zwarte 21- inch Anteo-velgen terwijl de Ghibli F Tributo op hoogglans zwarte 21- inch Titano-velgen staat. Gele remklauwen en de nodige badjes maken de F Tributo Special Editions af. In het interieur zorgen rode of gele stiksels voor het contrast met het zwarte volnerf leder ‘Pieno Fiore’.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.