Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Duitse adel: Mercedes Maybach GLS 600

Maybach is in 1909 opgericht door Wilhelm Maybach en nu alweer al zo’n zestig jaar gekoppeld aan Daimler c.q. Mercedes-Benz. Een mooie historische naam dus, die vooral gewaardeerd wordt door de Duitse upper class. Is dat ook de doelgroep van de recent gelanceerde uber SUV, de Mercedes Maybach GLS 600?

Behalve auto’s bouwde Maybach ook treinen, onderzeeërs en Zeppelins. In 1960 werd het bedrijf overgenomen door Daimler-Benz, maar het zou nog vele jaren duren voordat de historische naam weer ging prijken op automobielen in de klasse van de Bentley Arnage en toen net gelanceerde Rolls-Royce Phantom. Het ging daarbij in feite om een ingrijpend aangepaste en al dan niet verlengde Mercedes S-klasse. Tegenwoordig echter, is Maybach geen zelfstandig merk meer onder de Mercedes-paraplu, maar een luxury-label. Zo is er al enige tijd een Mercedes Maybach S-klasse en sinds kort ook een Mercedes Maybach GLS 600.

Butler

Het gaat om een nogal forse auto, kun je rustig stellen. De standaard GLS heeft zes zitplaatsen, maar de testauto is een vierzitter, waarbij de nadruk ligt op de achterste twee zetels, die tot horizontaal niveau kunnen neerdalen. Zij zijn voorzien van uitneembare iPads, massagestanden, verwarming en verkoeling. Dat de achterpassagiers een zekere importante genieten blijkt uit de tamelijk donkergetinte zijruiten achter. Alleen de chauffeur en de daarnaast gezeten persoon (de butler?) zijn voor omstanders zichtbaar. Door de donkere achterruiten voel je je als chauffeur ook daadwerkelijk chauffeur.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.