Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Don Quichot Automobielen: Louter voor Lancia’s

Vlak buiten Alkmaar bevindt zich de werkplaats van Don Quichot Automobielen. Hier werkt Kees Jan Boosman aan één merk: Lancia. Met een recent type hoef je niet bij hem aan te komen, maar auto’s als de Lambda, Aprilia, Astura en Aurelia vinden hier een warm thuis en twee vaardige handen.

Het is niet eenvoudig de werkplaats van Kees Jan te vinden, maar eenmaal aangekomen wacht een wereld van romantiek. Achter wat begin twintigste eeuw een beroemd café was, staat een charmant gebouw, omringd door een wereld van groen. Op de twee houten garagedeuren staat met grote letters de naam Lancia en langs het pad naar de werkplaats staat een sfeervolle Lancia 2000. De roestige gaten in zijn carrosserie verraden zijn ouderdom, maar dragen bij aan de droomachtige atmosfeer waarin je achter elke deur de ideale schuurvondst verwacht. Gekleed in een klassieke donkerblauwe overall komt Kees Jan ons tegemoet: ‘Welkom, zullen we eerst maar even koffie doen?’ Een uitnodiging die wij niet afslaan, hoewel de klassieke kont van een Lancia Lambda lonkt. Maar daarover straks meer.

Formatieve jaren

Kees Jan woont boven de werkplaats en nodigt ons uit in zijn gezellige woonkamer. Terwijl hij koffie zet vergapen wij ons aan een eclectische verzameling boeken, klassieke automodellen, onderdelen en posters. Hier woont en werkt iemand die overduidelijk leeft voor én met klassieke auto’s. “Ik ben hier in 1995 begonnen, maar eigenlijk heb ik altijd al iets met auto’s gehad. Het begon allemaal met mijn opa die naast zijn werk al met auto’s bezig was. Hij zei altijd: ‘In het leven zijn er maar twee auto’s de moeite waard: een Lancia Lambda en elke Bugatti.’ Dat had ook z’n effect op mijn vader, Dik Boosman, die een groot deel van zijn werkende leven heeft doorgebracht als autojournalist.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.