Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

De Mercedes-AMG SL is terug (van kort weggeweest)

In 2020 zwaaide Mercedes-Benz de SL uit, maar komend voorjaar is de ‘Sport Leicht’ gewoon  weer terug. Zoals alleen Heintje Davids dat kon.

De Mercedes-AMG SL leek van het toneel verdwenen, maar staat over een half jaartje gewoon weer vrolijk in de showroom. De luxe roadster dost zich uit als 2+2-zitter (mensen tot 1,50 meter lang passen achterin) en is voorzien van een klassieke softtop. Het idee achter de SL: gebruik hem vooral dagelijks en voor lange zomerse tochten over slingerende bergwegen en langs azuurblauwe kusten.

Powerhouse

Zijn sportieve gezicht stopt de Mercedes-AMG SL echter niet onder stoelen of banken. Je hebt de keuze uit de SL 55 en SL 63 en die zijn beide voorzien van een zeer potente 4,0-liter V8-biturbo krachtbron. De SL 63 levert als voorlopige topversie 585 pk aan vermogen en 800 Nm aan kopppel. Binnen afzienbare tijd komt er ook een hybride SL aan die zelfs 800 pk levert. Anderzijds staat ook downsizing op het programma, want er zijn ook nog twee zescilinders op komst: de SL43 en SL53 met elektrohulp.

Ruimte en comfort

De SL is met een lengte van 4,70 meter een stuk langer dan de GT Roadster (en dan zijn SL-voorganger) en dat komt onder meer door het aluminium platform waar de auto op staat. In het interieur is dus flink wat ruimte en ook de modernste versie van het veel geprezen MBUX-infotainmentsysteem nodigt uit. Het is dezelfde versie die in de S-Klasse zit en wordt bediend via een verticaal touchscreen.

 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.