Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

De Friese elf steden per BMW M440i xDrive Coupé

Denk je aan Friesland, dan denk je al snel aan die tocht langs elf steden, u weet wel. Is die route door het afwisselende, Friese landschap ook geschikt als roadtrip? We zochten het uit. Niet vanaf de schaats, maar vanuit een hoogstprettige BMW.

Het silhouet van de eenzame boer - derij aan het einde van de lege horizon is de enige oneffenheid in het vlakke Friese land. We zijn onderweg naar Dokkum en laten de nog enigszins bewoonde wereld achter ons. We hebben een fijn moment uitgezocht: de regen striemt onophoudelijk en niet aflatend horizontaal. Héél even denken we terug aan die Hel van 1963, toen de thermometer nog een graad of twintig lager stond dan vandaag. In het donker begonnen des - tijds duizenden fanatiekelingen aan een helletocht. We zien de beelden voor ons: bevroren gezichten, verkleumde figuren. En dus knijpen we onze handen nog iets fermer om het verwarmde stuurwiel van onze BMW.

Nieuwe nieren

Genoeg gemijmerd. De weg is leeg en we genieten volop van de prachtig klinkende, soepele zescilinder lijnmotor met turbo, goed voor 374 pk. We schakelen zelfs even in de Sprintmodus, waardoor de semiautomatische achtbak net wat preciezer  schakelt en de krachtbron net iets rauwer  klinkt. Leuk is het zeker. Noodzakelijk? Nee.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.