strictly cars with character

Daimler vergroot aandeel in taxi-app markt

27 juli 2016
Daimler nam al taxi-app MyTaxi over en investeerde in limousine-dienst Blacklane, en nu heeft het moederbedrijf van Mercedes-Benz een meerderheidsbelang in het Engelse Hailo genomen. De stroom van automerken die met Uber wil werken óf concureren houdt maar niet op. Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz, wil de succesvolste taxi-app ter wereld duidelijk naar de kroon steken nu het een meerderheidsbelang in het Engelse Hailo heeft genomen. Hailo is net als Uber een app waarmee  een auto met chauffeur kan worden opgeroepen, al is bij Hailo altijd sprake van een gelicenceerde chauffeur.

MyTaxi

Het aandeel in Hailo is niet de eerste stap van Daimler in de wereld van autodelen en taxi-apps, al eerder investeerde het in limousine-dienst Blacklane en nam het taxi-app MyTaxi over. Hailo zal fuseren met MyTaxi en onder diens naam en logo gaan opereren.

Trend

Afgelopen juni kwam in het nieuws dat FCA (Fiat Chrysler) met Uber in gesprek is voor een eventuele samenwerking. Iets dat Toyota al gelukt is. In mei nam de Japanse grootmacht een aandeel in Uber met als doel dat diens chauffeurs een Toyota kunnen leasen op basis van hun Uber-inkomsten. In dezelfde maand investeerde Volkswagen 300 miljoen euro in Uber-concurrent Gett. General Motors stak al eerder 500 miljoen dollar in een participatie met Lyft en startte het Maven. En BMW wil met DriveNow en ReachNow op zelfstandige basis concureren. Tot slot investeerde Apple 1 miljard dollar in de Chinese marktleider Didi Chuxing.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer