Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Daily driver: Wim de Zeeuw. “Een moderne auto heb ik al jaren niet meer”

Met wie hebben we het genoegen?

“Wim de Zeeuw, 65 jaar, hoofd technische dienst in een zorginstelling. Mijn hobby is het verzamelen en rijdend houden van klassieke BMW’s uit de jaren zeventig.”

Welke auto rijd je?

“Ik heb meerdere BMW’s in mijn collectie. Een 2002 uit 1972, een 525 uit 1977, een 3.0 CSi uit 1971 en nog een 2002 uit 1973. Met die laatste maak ik de meeste kilometers, het is eigenlijk mijn dagelijkse auto.”

Waarom deze auto?

“Mijn allereerste auto was een 1802 en daardoor ben ik helemaal gevallen voor het merk. Ik heb daarna nog wel andere auto’s geprobeerd. Een Volkswagen, een Ford en een Volvo, maar dat was het allemaal niet. Voor mij alleen nog maar BMW.”

Hoe kom je aan dit exemplaar?

“Ik heb deze 2002 gevonden en gekocht bij S.B. Admiraal en Zn. Ik zag daar deze 2002 staan, een exemplaar met vierkante achterlichten. Ik al een 2002 met ronde achterlichten, dus het was een mooie aanvulling.”

Waarvoor gebruik je hem zoal?

“Voor bijna alle ritten, want een moderne auto heb ik al jaren niet meer. Die stond altijd stil, omdat ik het liefst een oudje pakte. Dus de moderne auto werd verkocht en nu doe ik de dagelijkse ritten, zakelijk en privé, in deze 2002. Verder wordt de auto ingezet voor toertochten en andere evenementen.”

Wat is z’n beste eigenschap?

“Zijn aantrekkingskracht en rijeigenschappen. De 2002 is snel, betrouwbaar en solide. Bovendien kan ik er zelf aan sleutelen, ik doe al het onderhoud en eventuele reparaties zelf. Daar geniet ik ook van. Ik héb gewoon wat met BMW!”

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 2/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.