Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Daily driver: ‘‘Het is een lekker eigenwijs model’’

Met wie hebben wij het genoegen?
“Rudolph van Veen, geboren 1967 in Weelde, België, opgegroeid in Tilburg en nu woonachtig in Hilversum. Ik ben meesterkok en meesterpatissier, en maker van diverse kook- en bakprogramma’s waaronder Rudolph’s Bakery bij 24Kitchen. Koken en bakken is mijn werk, en ook mijn lust en mijn leven.”

Welke auto rijd je?
“Een Peugeot RCZ Asphalt.”

Waarom koos je voor deze auto?
“Al sinds ik mijn rijbewijs heb, probeer ik ‘volwassen mannenauto’s’ te mijden. Vooral saaie sedanmodellen hebben mij nooit aangesproken. Ik heb geen affiniteit met techniek en ik hoop dat ik de motorkap nooit open hoef te maken. Wel kan ik warmlopen voor elegante auto’s, die er origineel en charmant uitzien. Vorm, kleur en het interieur hebben altijd mijn keuze bepaald. Ik heb tien jaar met veel plezier Audi TT gereden. Helaas reed ik drie jaar geleden mijn laatste TT bij een aanrijding met een bestelbus total loss. Van de restwaarde moest ik een andere auto kopen en zo kwam ik met hulp van een goede vriend, die juist heel veel van auto’s weet, uit bij deze RCZ.”

Hoe kom je aan dit exemplaar?
“Ik kocht hem van een particulier via Marktplaats. Samen met de genoemde vriend ben ik naar Hoorn gereden en de eigenaresse bleek een echte autoliefhebster. Je kon merken dat deze RCZ niet zómaar een auto voor haar was. De vraagprijs was eigenlijk net iets te hoog voor mijn budget, maar omdat we er allebei een goed gevoel over hadden, vonden we een passende oplossing. Die dag reed ik terug in mijn nieuwe RCZ Asphalt en een maand later verzorgde ik een mooi assortiment luxe hapjes voor de housewarming van haar nieuwe appartement.”

Waarvoor gebruik je hem allemaal?
“Hij is voor dagelijks gebruik. Ik rijd er mee naar de groothandel, de studio en regelmatig naar Halsteren in Brabant waar we een jaar geleden de eerste Rudolph’s Bakery café & shop hebben geopend. Vaak is de auto helemaal volgeladen met ingrediënten en keukenspullen en wring ik mijzelf ietwat onhandig op de achterbank om alles erin en weer eruit te krijgen. Het gaat nét, maar het is mij de leukheid van het model waard!”

Wat is de beste eigenschap van deze auto?
“Het strakke en tegelijk ook speelse ontwerp verveelt nooit. Ik vind het een lekker model, met die eigenwijze glooiing in de daklijn. Van deze Asphalt-versie zijn er niet veel gemaakt, de kleur is vrij uniek en doet mij steeds denken aan mijn Macbook. De vorige eigenaar heeft de motor iets getuned, waardoor het geluid nu best brutaal klinkt. En de net even bredere banden hebben de esthetiek heus nog beter gemaakt.”

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.