Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Dagelijks gebruik: de Jaguar XJ X308 uit 1999 van Michiel van den Hurk

De Daily Driver van Michiel van den Hurk, 27 jaar, is de Jaguar XJ X308. Hij vond elke auto die hij tegenkwam saai, maar zeker niet deze Britse schoonheid.

Met wie hebben wij het genoegen?
“Michiel van den Hurk, 27 jaar en ik woon in Utrecht. Sinds dit jaar ben ik werkzaam als BI consultant. Ik wandel graag en speel waterpolo. In de weekeinden probeer ik zoveel mogelijk (georganiseerde) autoritten te rijden.”

Welke auto rijdt u?
“Een Jaguar XJ X308 uit 1999.”

Waarom koos u voor deze auto?
“Ik was op zoek naar een auto, omdat alleen een motorfiets toch wat onpraktisch werd. Maar ik vond alles maar saai en je zag bepaalde auto’s al heel veel rijden. In 2018 was ik op de beurs Capital Cars & Classics en daar stond een witte Jaguar XJ6 Arden. Zoiets gaafs had ik nog nooit gezien, mijn interesse was gewekt! In dat jaar bestond het model ook vijftig jaar, dus ik zag en las steeds meer over de diverse XJ-generaties. Enkele maanden later kocht ik deze auto. Het is een model dat je niet heel veel ziet en het ontwerp lijkt niet op dat van andere merken. Hij doorbreekt het saaie straatbeeld. En door de vormen, met name de rondingen, heeft de XJ ondanks z’n lengte een bescheiden uitstraling.”

Hoe komt u aan dit exemplaar?
“Na redelijk intensief zoeken op internet naar veelvoorkomende fouten en mankementen van Jaguars per model, kwam ik uiteindelijk uit bij de X308-reeks. Toen was het nog maar een kwestie van zoeken naar tweedehands exemplaren waaraan de meeste mankementen al verholpen waren. Verder wilde ik dat de auto origineel was en níet in het bekende groen of blauw. Dit exemplaar voldeed na wat antiroest behandelingen aan de wensen.”

Waarvoor gebruikt u de Jaguar zoal?
“Eigenlijk voor alles, het is m’n enige auto, maar ik wissel ‘m af met mijn motorfiets om naar kantoor te gaan. En mijn vrouw rijdt ook er graag in. De kofferbak is redelijk groot, dus voor vakanties is hij uitstekend geschikt. Verder rij ik er redelijk wat toerritten en rally’s mee, met name via de Jaguar Club.”

Wat is z’n beste eigenschap?
“Rustig toeren. Hij zit en rijdt geweldig, ongeacht de snelheid. Of ik er nou een half uur of meerdere uren achtereen in gereden heb, ik vind het telkens jammer als ik mijn bestemming bereikt heb. Want dan moet ik uit m’n Jag.”

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 8/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.