Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Dagelijks gebruik: de Aston Martin DB9 Touchtronic van Eric-Jan Straathof

Het leven is te kort om saaie auto’s te rijden. De Daily Driver van Eric-Jan Straathof is de Aston Martin DB9 Touchtronic uit 2005. Het prachtige V12-motorblok doet hem op de een of andere manier altijd denken aan de legendarische Rolls-Royce Merlin V12 uit de Spitfire.

Met wie hebben wij het genoegen?

"Eric-Jan Straathof, 63, ik werk als sales director Europe bij GCB Cocoa. Ik hou van klassieke auto's en youngtimers, klassieke racerij, muziek, modelspoor, roadtrips en korte rally’s."

Welke auto rijd je?

"Een Aston Martin DB9 Touchtronic uit 2005."

Waarom deze auto?

"Hij is exclusief, chique en vooral erg mooi. Bovendien geeft de dikke V12-motor zonder turbo's een fantastisch geluid, zonder softwaremanipulatie. Aston Martin is een gaaf merk met een boeiende en mooie historie. En ja, het geeft je ook beetje dat James Bond-gevoel….tatataaa, tatatataaa (ik probeer hier de bekende tune na te doen)."

Hoe kom je aan dit exemplaar?

"Deze auto stond te koop bij Autobedrijf HAI in Rijnsburg. Een fraaie, Nederlands geleverde auto (CITO). En ik kon prettig zaken doen bij het inruilen van mijn Ferrari 612 Scaglietti."

Waarvoor gebruik je hem zoal?

"Mijn zakelijke auto heb ik uit de bijtelling gehaald, ik gebruik de Aston voor alle privéritten, van de Nürburgring tot de boodschappen bij Aldi en alles daartussen. Ik heb ook een originele set DB9-wielen met winterbanden (net als ik had voor de 612) en nee, tijdens die paar dagen pekel per jaar gebruik ik hem echt niet. Verder eigenlijk altijd, want het is doodzonde om zo’n mooi stuk techniek maanden plat te leggen voor de zogenaamde 'winter' in Nederland."

Wat is de beste eigenschap van de auto?

"Het genot begint al als ik mijn garage binnenga en de schitterende 'scissor-doors' open. Het weldadige donkergroene, lederen interieur heeft een naam die alleen Engelsen kunnen verzinnen: 'Parliament Green'. Dat zou op zijn Duits 'Reichstag Grün' zijn, maar dat klinkt natuurlijk totaal niet. Dan het starten en die geweldige V12-roffel uit de uitlaten, heerlijk! Dan de knop in ‘Drive’ zetten en het plezier kan beginnen. Dat prachtige V12-motorblok doet me op de een of andere manier altijd denken aan de legendarische Rolls-Royce Merlin V12 uit de Spitfire."

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2021. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.