strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Volvo, BMW en Porsche

7 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Volvo S90 en V90 als Polestar, BMW denkt aan de 2 Serie Gran Coupé en nieuwe Porsche Panamera geeft een voorproefje.

Volvo S90 en V90 als Polestar

Polestar gaat op termijn alle Volvo’s van een zeer krachtige variant voorzien. Dus ook de S90 en V90, zo heeft het hoofd van de R&D-afdeling van Volvo, de Duitser Peter Mertens, bevestigd. Verwacht wordt dat het hybrides betreft met een gecombineerd vermogen van bijna 550 pk. De Polestar-versies van de S90 en V90 staan voor 2018 op het programma.

BMW ziet kansen voor 2 Serie Gran Coupé

En daar ziet BMW weer een niche. En wel in de komst van de 2 Serie Gran Coupé. Na de 4- en 6 Serie is het uitrekken van de coupé-variant niets nieuws meer voor BMW en dus ook zal de 2 Serie Gran Coupé voorzien zijn van een langere wielbasis. De vierdeurscoupé moet in 2018 komen en zal dan een jaar later ook als M2 het levenslicht zien.

Nieuwe Porsche Panamera geeft zich langzaam bloot

De Porsche Panamera wordt eind van deze maand onthuld en geeft als opwarmertje de komende weken alvast een striptease weg. Vandaag laat de vijfdeurs hatchback zijn achterwerk zien en die mag er wezen. Voor het eerst zal de Panamera ook als Shooting Brake te rijden zijn. Zeker is al dat er een 4,0-liter V8-benzinekrachtbron komt en een e-Hybrid.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer