strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Toyota, Alfa Romeo en Porsche

6 mei 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: nieuwe V8 voor Porsche, GT86 Shooting Brake doet verlangen en boevenvanger met 510 pk.

Nieuwe 4,0-liter biturbo V8 van Porsche

De 4,8-liter V8 in de Cayenne en Panamera heeft zijn langste tijd gehad. Met de introductie van de nieuwe Panamera wordt hij vervangen door een 4,0-liter biturbo V8. Met een vermogen van 553 pk en 770 Nm aan koppel toont hij zijn zeer sportieve kant. De onthulling van de nieuwe Panamera wordt dit najaar verwacht.

GT86 Shooting Brake smaakt naar meer

Toyota Australië wilde eens wat anders met de GT86 en besloot dat er een Shooting Brake van moest komen. Op basis van een kleimodel liet het in Japan een heus prototype maken. Hoewel het bij dit studiemodel lijkt te blijven, zet GT86-productmanager Tetsuya Tada toch de deur op een kier: “We zeggen nooit nooit en ik zou het echt fantastisch vinden als de GT86 Shooting Brake in productie gaat”.

Boevenvanger met 510 pk

De Italiaanse politie, de Carabinieri, heeft een behoorlijk macho-imago. Stoere dienders die van wanten weten. Nu krijgen ze de beschikking over twee auto’s die helemaal bij dat imago passen. De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met 510 pk wordt voortaan ingezet als boevenvanger. Met een 0-100 km/u sprint binnen 4 tellen is er geen ontkomen meer aan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer