strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Tesla Motors, Maserati en DeLorean

19 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van woensdag 19 oktober: wachtrij voor late Tesla Model 3-geïnteresseerden, Maserati Alfieri komt niet voor 2020 en de DMC-12 uit Back to the Future is bijna te bestellen.

Lange wachttijd Tesla Model 3 voor late beslissers

Het orderboek voor de Tesla Model 3 werd dit voorjaar binnen 72 uur na zijn lancering 276.000 keer getekend. Als alle ingetekenden ook daadwerkelijk de Model 3 bestellen, kan Tesla Motors zich opmaken voor 14 miljard dollar aan inkomsten. Die vroege beslissers kunnen hun auto verwachten vanaf het najaar van 2017 – in Europa vanaf begin 2018 – maar wie nu pas intekent, moet aanzienlijk langer wachten. Op de website van Tesla Motors is te lezen dat nieuwe bestellingen op z’n vroegst medio 2018 worden afgeleverd, maar mogelijk dus later.

Maserati Alfieri komt pas in 2020

De tweezits sportwagen van Maserati, de Alfieri, had er dit jaar eigenlijk al moeten zijn, maar komt op z’n vroegst pas in 2020. De Granturismo en Grancabrio zijn daarentegen naar voren gehaald in de planning en moeten in 2018 of 2019 de showroom inrijden. De komst van de 2+2 GT’s was lang onzeker, maar lijken er nu dus wel te komen. Een compacte SUV onder de nieuwe Levante is echter afgeketst.

DeLorean is in de toekomst terug

Het is een mooi najaar voor Back to the Future-fans. Eind november start Nike met de verkoop van de zelfstrikkende schoenen van Marty McFly en nu is ook de voorintekening voor de beroemde DeLorean uit de filmreeks gestart. De DMC-12 kan namelijk dankzij een speciale Amerikaanse wet voor auto’s ouder dan 25 jaar weer in productie zonder dat er aan de strengste milieu-eisen moet worden voldaan.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer