strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Saleen, Porsche en Blackbird

19 september 2016
De Carros Nieuwsflash van maandag 19 september: Saleen S7 herleeft met 1.014 pk, Porsche werkt aan een kleine Mission E en tech-magazine Wired op bezoek bij de Blackbird.

Saleen S7 viert comeback

De Saleen S7 is al tien jaar met pensioen, maar komt nu eventjes terug van z’n oude dag met zeven nieuwelingen. Er moet immers gevierd worden dat het twintig jaar geleden de racerij instapte. De reïncarnatie van de Amerikaanse supercar – de Saleen S7 LM - zal worden voorzien van een 7,0-liter V8 met 1.014 pk. De zeven auto’s die in Californië worden gebouwd, krijgen een onder meer een volledig nieuw interieur mee.

Porsche denkt aan elektrische SUV en kleine Mission E

De Porsche Mission E – volledig elektrisch – moet er in 2020 zijn. In diens kielzog kunnen we nog wel een aantal volledig elektrisch aangedreven modellen van Porsche verwachten, weet het Amerikaanse magazine Automobile te melden. Zo zou Porsche bezig zijn met een SUV op stroom en een compacte variant van de Mission E. Porsche is een eigen modulair platform aan het ontwikkelen voor de diverse varianten.

Tech-magazine Wired duikt in de Blackbird

Drie maanden geleden schreven we al over de Blackbird, een zogenaamde ‘car rig’. De Blackbird is een zwart gelakte filmauto die als 'pasvorm' dient voor computer-effecten. Hij wordt door het Londense bureau The Mill - gespecialiseerd in computer-animatie en visuele effecten – ingezet om autocommercials te maken. Het toonaangevende Tech-magazine Wired ging onlangs op bezoek bij The Mill en dat resulteerde in dit korte, doch zeer fascinerende filmpje. [embed]https://www.youtube.com/watch?v=arzWhLMAiGw[/embed]

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer