strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Saab, Mercedes-AMG GT R en Porsche

21 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Saab verliest naam, Mercedes-AMG GT R deelt specs en Porsche niet mild voor Tesla Motors.

Saab wordt NEVS

De naam Saab blijft voortaan alleen nog verbonden aan de Zweedse vliegtuigbouwer. Het consortium dat Saab in 2014 overnam van Victor Müller, NEVS, gebruikt voortaan haar eigen naam als merknaam. NEVS staat voor National Electric Vehicles Sweden en richt zich vooral op de Chinese markt. De eerste elektrische NEVS op het platform van de Saab 9-3 verschijnt volgend jaar.

Mercedes-AMG GT R deelt specs

Mercedes-AMG heeft de specificaties bekend gemaakt van de Mercedes-AMG GT R die het over een paar dagen onthult. Zoals verwacht bedraagt het vermogen 585 pk en daar hoort een koppel van 700 Nm bij. Dankzij de 50 Nm toename ten opzichte van de GT S schiet de GT R in twee tienden sneller (dus in 3,6 seconden) vanuit stilstand naar de 100 km/u. De topsnelheid komt uit op 318 km/u.

Porsche dist Tesla Motors

Een Porsche ingenieur heeft zijn werkgever in verlegenheid gebracht door behoorlijk los te gaan op Tesla. Tegen Automobile Magazine zegt de goede man dat de toekomstige Mission E van Porsche geen Ludicrous-mode nodig heeft om sensationeel te presteren. Ook wijst hij erop dat de overboost-functie waarmee Tesla pronkt een behoorlijke aanslag op de batterij is, terwijl Porsche dat zou kunnen zonder de batterijduur flink aan te tasten. En passant laat de verbolgen ingenieur nog weten dat de stoelen van de Tesla geen goede steun bieden.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer