Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Carros Nieuwsflash: Ferrari, Aston Martin en Tesla Motors

De Carros Nieuwsflash van dinsdag 8 november: Ferrari wil elk nieuw model als hybride, Tesla Motors doet eerste grote overname en Aston Martin RapidE in het nauw? 

Ferrari's vanaf 2019 standaard hybride

In het huidige modelaanbod van Ferrari zijn er slechts twee modellen hybride aangedreven: de LaFerrari en de LaFerrari Aperta. Vanaf 2019 moet dat veranderen, heeft topman Sergio Marchionne gisteren verklaard. Vanaf dat jaartal zal elk nieuw Ferrari-model voorzien zijn van een hybride aandrijving. Het doel is de performance te vergroten. Marchionne laat verder weten dat Ferrari een fundamenteel nieuwe koers gaat varen de komende jaren. Het moet leiden tot een productie van meer dan 10.000 auto’s in 2025. Voor de hand ligt dat de Italianen meer luxe modellen gaan bouwen, in de lijn van de GTC4 Lusso.

Is de elektrische RapidE van Aston Martin in gevaar?

Aston Martin werkt met de Chinese technologiereus LeEco aan haar eerste elektrisch aangedreven model, de RapidE. Nu blijken de Chinezen de afgelopen tijd ietsje te veel te hebben geïnvesteerd in allerlei prestigieuze projecten – waaronder de FFZERO1 conceptcar van Faraday Future -  waardoor het bedrijf in financiële problemen is geraakt. Of de ontwikkeling van de RapidE daarmee ook in gevaar is gekomen, is niet zeker. Aston Martin moet nog reageren op het nieuws.

Tesla Motors breidt uit in Duitsland

Met de honderdduizenden boekingen voor de Tesla Model 3 heeft Tesla Motors nog wat werk aan de winkel de komende jaren. Zo wil het de productie van 80.000 auto’s dit jaar verhogen naar een half miljoen stuks in 2018. Om die groei mogelijk te maken heeft Tesla Motors nu Grohmann Engineering overgenomen, een Duitse specialist in geautomatiseerde fabricage. CEO Elon Musk van Tesla Motors spreekt zelf over “building the machine that’s building the machine”; de machinerie van de Grohmann Engineering moet de productiecapaciteit in de Californische fabriek flink vergroten.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.