strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: BMW, Porsche en Faraday Future

23 juni 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: BMW ontdoet i8 van driecilinder, Kia is Porsche de baas en Faraday Future gaat autonoom.

BMW i8 ontdoet zich van verbrandingsmotor

Het Britse magazine Autocar weet te melden dat de BMW i8 vanaf 2020 door het leven gaat als volledig elektrisch aangedreven model met een actieradius van zeker 400 kilometer. Dan staat een facelift op het programma en daarbij zal BMW met een extra versie komen zonder driecilinder verbrandingsmotor. Daarmee volgt BMW het voorbeeld van de i3 die zowel volledig elektrisch als met range-extender te bestellen is.

Kia stoot Porsche van de troon

Het Amerikaanse onderzoeksbureau JD Powers heeft zijn jaarlijke lijstje met automerken en de kans op technische malheur weer paraat. Er is een opvallende lijstaanvoerder. Niet langer gaat Porsche door het leven als het merk met waarbij je de minste technische problemen kunt verwachten, maar Kia. In totaal telde JD Powers 83 problemen bij de 100 nieuwe Kia’s die het onderzocht. Bij Porsche werden er 84 problemen gevonden. Flink onder het merkbrede gemiddelde van 105 dus.

Faraday Future zet volgende stap

De ambitieuze startup Faraday Future wil volgend jaar op de openbare weg gaan testen met haar autonome auto’s. Dat zal in thuisstaat Californië gebeuren, waar het recent toestemming van de autoriteiten kreeg voor de testcyclus. Met haar volledig elektrisch aangedreven modellen – op termijn dus autonoom rijdend – heeft Faraday Future duidelijk Tesla Motors in het vizier.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer