strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Bentley, Porsche en Dodge

1 juli 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Bentley twijfelt over komende model, Porsche Panamera geeft Giulia Quadrifoglio het nakijken en Dodge Vipers gaan als warme broodjes.

Bentley twijfelt tussen compacte SUV en tweedeurs coupé

Eerder konden we melden dat Bentley al ver is met een compacte tweedeurs coupé op basis van de EXP 10 Speed 6 concept. Nu lijkt het allerminst zeker of dit ook het volgende model is. Wolfgang Dürheimer, de CEO van Bentley, vertelde Autocar namelijk recent dat er ook gedacht wordt aan een compacte SUV. Tegelijkertijd is er bij Bentley twijfel of zo’n klein broertje voor de Bentayga wel voldoende nieuwe klanten kan trekken. Wij gokken dus toch op de compacte tweedeurs coupé.

Panamera Turbo verslaat Giulia Quadrifoglio

De gloednieuwe Porsche Panamera blaast hoog van de toren dat het de sportwagen onder de limousines is. Om dat kracht bij te zetten, mocht de Panamera Turbo een snel rondje op de Nürburgring doen. Voorzien van de 4,0-liter V8 bi-turbo met 550 pk werd de ronde in 7 minuut en 38 seconden volbracht. Dat is één seconde sneller dan de 510 pk sterke Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. En dat maakt inderdaad indruk.

Laatste Dodge Vipers niet aan te slepen

De Dodge Viper gaat de archiefkast in en dat viert Dodge met allerlei limited editions afzwaai-versies. Zo was daar de 1:28 Edition ACR, de VoooDoo II Edition ACR, de GTS-R Commemorative Edition ACR en de Snakeskin Edition GTC. Ze waren stuk voor stuk in no-time uitverkocht, tot binnen 40 minuten aan toe. Om zo veel mogelijk fans (of speculanten) de kans te bieden om een special edition aan te schaffen, volgt nu nog de Snakeskin ACR Edition. De felgroene variant met de nodige spoilers komt in een oplage van 31 stuk en daar is vanaf het midden van deze maand op in te tekenen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer