strictly cars with character

Carros nieuwsflash: Bentley, Maserati en Aston Martin/Red Bull

6 december 2016
Carros nieuwsflash van dinsdag 6 december: Bentley denkt aan uitbreiding van de Bentayga, Maserati Levante mogelijk naar 530 pk en broertje(s) voor de AM-RB 001 hypercar op komst?

Bentayga als coupé, EWB en supersporter

De Bentley Bentayga is een instant succes. Waar Bentley dacht aan een productie van 3.600 auto’s in 2016, daar ziet het zich nu genoodzaakt om er 5.600 te bouwen. Om het ijzer te smeden als het heet is, denkt Bentley na over nieuwe varianten van haar krachtige SUV. Zo moet er een coupé-versie in 2019 komen, een versie met langere wielbasis en een extra sportieve variant. De Bentayga is momenteel met een 610 pk sterke 6,0-liter W12 overigens niet ondermaats bemeten. Ook komt er een plug-in hybride aan in 2018. De Bentayga met verlengde wielbasis lijkt de eerste uitbreiding van het gamma, want daar zitten vooral klanten in het Midden-Oosten en China op te wachten.

Maserati Levante door de 500 pk-grens

Momenteel is de Levante S met een 3,0-liter V6 benzinemotor met 430 pk de sterkste SUV die je kunt krijgen van Maserati. De kans is echter groot dat de Italianen op termijn komen met een V8 die de 500 pk-grens passeert. Maserati heeft laten weten dat de krachtbron uit de Quattroporte 3.8 V8 GTS – 530 pk sterk – wel eens de overstap kan maken naar de Levante. Voorwaarde is wel dat de markt van zeer sportieve SUV’s aantrekt, want volgens Maserati valt deze momenteel tegen. De Levante – als diesel, standaard benzineversie en als Levante S - verkoopt momenteel echter voorbeeldig.

AM-RB 001 hypercar begin van een reeks

Aston Martin en Red Bull hebben aangekondigd dat ze ook in 2017 blijven samenwerken. De twee bedrijven werken momenteel aan de AM-RB 001 hypercar, maar insiders geloven dat de verlengde samenwerking wel eens kan betekenen dat er een of meerdere opvolgers in het vat zitten, logischerwijs de AM-RB 002, AM-RB 003 (en verder) geheten. Alle 150 exemplaren van de AM-RB 001 zijn momenteel al verkocht, dus een mogelijk nieuw model kan rekenen op een warm bad. De AM-RB 001 wordt overigens pas in 2019 aan zijn gelukkige eigenaren verstrekt. Er wordt gefluisterd dat topsnelheid van de hypercar boven de 400 km/u ligt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer