strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Bentley, BMW M en Porsche

29 april 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Bentley Bentayga wordt nog krachtiger, BMW M wil vierwielaandrijving en Porsche 960 als model tussen Porsche 911 Turbo S en 918 Spyder.

Bentley Bentayga als Speed-versie

Bentley-topman Wolfgang Dürheimer heeft laten doorschemeren dat de toch zeer potente Bentley Bentayga – hij heeft 608 pk aan vermogen – een sneller broertje krijgt in de vorm van een Bentley Bentayga Speed. Er wordt gesproken van een 659 pk sterke versie die goed is voor een 0-100 km/u sprint in net iets meer dan 4 tellen en een topsnelheid van 300 km/u.

BMW M is in voor vierwielaandrijving

Een andere topman, de Nederlander Frank van Meel van de sportdivsie van BMW, heeft gezegd dat BMW M denkt aan vierwielaandrijving voor zijn sportieve modellen. Maar dan wel in een vorm waarbij het karakter van de achterwielaangedreven auto niet verloren gaat. De pure achterwielaandrijvers blijven gelukkig ook gewoon leverbaar. Van Meel sprak ook al even over autonome techniek in de M-modellen; de volgende M5 is er waarschijnlijk al mee uitgerust.

Porsche 960 verschijnt aan de horizon

Porsche heeft onlangs de typeaanduiding 960 vastgelegd, wat erop duidt dat ze aan een compleet nieuw model aan het werken zijn. De 960 zal waarschijnlijk een supersporter worden die de concurrentie aan moet gaan met de Ferrari 488 GTB, Lamborghini Huracán en McLaren 650S. In 2019 zou de 960 – compleet met V8-middenmotor en vierwielaandrijving - klaar moeten zijn.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer