strictly cars with character

Carros nieuwsflash: Audi SQ2 heeft een prijs

21 december 2018

Kort automotive-nieuws- en geruchten lees je in de Carros nieuwsflash. Dit is de oogst van vrijdag 21 december: Audi hangt prijskaartje aan SQ2, Porsche Panamera aan de software-update en Volvo XC40 rijker uitgerust, maar duurder.

Audi SQ2 start bij 61.110 euro

Over een maandje staat de nieuwe Audi SQ2 al bij de dealer, dus werd het hoog tijd voor een prijskaartje voor de 300 pk sterke sportieveling. Audi wil 61.110 euro voor de compacte SUV met pit hebben. Naast een acceleratie van 0-100 km/u in 4,8 seconden krijg je dan een rijk gevulde standaaruitrusting geleverd, waaronder 18-inch wielen, sportstoelen en lederen accenten. Wie extra zaken als MMi-navigatie wil, de Virtual Cockpit en een beter audiosysteem kiest voor het 3.600 euro kostende Pro Line Plus-pakket. Tel daar nog eens 2.500 euro bij op en het exterieurpakket is van u. Daarin onder meer quattro-bestickering, een dakspoiler en zwarte en zwartchromen accenten rondom. Voor dezelfde prijs is ook het interieurpakket te bestellen, dat onder meer bestaat uit een nappaleren bekleding met rode stiksels.

Porsche Panamera terug voor software-update

Heeft u net een nieuwe Porsche Panamera gekocht? Grote kans dat de auto dan terug moet naar de dealer. Alle modellen die tussen 21 maart 2016 en 6 december 2018 zijn geproduceerd hebben namelijk een softwarefout waardoor de elektrische stuurbekrachtiging tijdelijk kan uitvallen. Best gevaarlijk als je net met grote snelheid een bocht instuurt. Het euvel oplossen gaat echter snel. Binnen een uur schijnt het dealerbedrijf de software te kunnen updaten. Wereldwijd gaat het om zo’n 75.000 auto’s.

Volvo XC40 ietsje duurder na update

De Volvo XC40 kon een tijdje zeggen dat hij net onder de 40 mille blijft. De instapversie is vanaf 2019 echter 40.975 euro en dat is 1.000 euro meer dan voorheen. De reden voor de prijsverhoging is een upgrade. De basisversie krijgt voortaan standaard Electronic Climate Control aan boord, de On Call-app en Connected Safety. Ook krijgt de benzinekrachtbron er zeven pk bij, voortaan bedraagt het vermogen 163 pk.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer