strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Audi, BMW en Mazda

13 oktober 2016
De Carros Nieuwsflash van donderdag 13 oktober: elektrische Audi R8 laat het voor gezien, BMW heeft oren naar de brandstofcel en Mazda MX-5 RF heeft een prijs.

Audi R8 e-tron haalt de honderd niet

De productie van de elektrisch aangedreven versie van de Audi R8, de R8 e-tron, is gestaakt volgens Car and Driver. De laatste e-trons worden nog wel afgeleverd, maar daarna valt het doek voor de rappe stekkerauto van Audi. Hoeveel exemplaren er precies van gebouwd zijn, is niet bekend, maar ingewijden stellen dat het er minder dan honderd zijn. De Audi R8 e-tron - 460 pk en 920 Nm sterk - debuteerde vorig jaar op de Autosalon van Genève en zou rond de 1 miljoen euro moeten kosten. De actieradius bedraagt 450 kilometer.

BMW gelooft in de brandstofcel

Volgend jaar al komt BMW met een model voorzien van een brandstofcel, maar dat zal geen auto voor de massa zijn. Daarvoor is de techniek nog te duur. We moeten nog tot minimaal 2025 wachten totdat het wel zover is, aldus het merk. De traditionele verbrandingsmotor heeft de BMW echter nog lang niet verbannen. Nieuwe ontwikkelingen kunnen benzine- en dieselkrachtbronnen een impuls geven, waardoor ze ook in de toekomst van waarde kunnen zijn, zegt BMW.

Mazda MX-5 RF heeft een prijskaartje

Het komend voorjaar staat de nieuwe Mazda MX-5 RF in de showroom. Dat klinkt als een snel model, maar RF staat bij Mazda voor Retractable Fastback. De populaire open tweezitter is immers voorzien van stalen klapdak in plaats van een stoffen exemplaar. Vanaf april mag de Mazda MX-5 RF mee voor 35.480 euro en daarmee kost hij 2.600 euro meer dan de MX-5 met softtop. Het klapdak van de RF laat zich tot een snelheid van 10 km/u automatisch sluiten of openen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer