strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Audi, Bentley en Jaguar

1 augustus 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: elektrische Audi’s krijgen eigen designtaal, Bentley Bentayga komend voorjaar ook als diesel en Jaguar komt spoedig met twee EV’s.

Elektrische Audi’s onderscheiden zich

Audi zal de komende tien jaar menig elektrisch aangedreven model introduceren. Daarbij wil het die e-trons (Audi R8 e-tron en Audi Q6 e-tron) een eigen designtaal meegeven. Audi zal in het ontwerp vertalen dat de auto’s efficiënt zijn en een hoge mate van aerodynamica hebben. Ook wil het optimaal gebruik maken van de ontwerpvrijheid die elektrische auto’s bieden - er is immers geen verbrandingsmotor om rekening mee te houden - waardoor bijvoorbeeld de neus een compleet nieuwe vorm kan krijgen.

Dieselen met Bentley

Een Bentley op diesel, die kennen we nog niet. Maar de nieuwe Bentayga krijgt binnenkort de pimeur. De snelle en zeer luxe SUV leent de 4,0-liter V8 motor uit de Audi SQ7 en neemt eveneens diens elektrische compressor over. Bentley zal het vermogen wel verder opvoren dan de huidige 435 pk. Komend voorjaar moet de diesel-Bentayga een feit zijn.

Jaguar dicht bij elektrisch rijden

Jaguar schijnt – als we diverse Britse media mogen geloven - al behoorlijk ver te zijn met de ontwikkeling van haar X590-platform, bestemd voor elektrisch aangedreven modellen. Dat platform zal de basis vormen voor zowel een nieuwe vierdeurscoupé als een nieuwe SUV. De elektrische vierdeurscoupé moet volgend jaar al het licht zien, terwijl van de SUV bekend is dat deze beschikt over vier elektromotoren.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer