strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Audi, Aston Martin en Volkswagen

16 september 2016
De Carros Nieuwsflash van vrijdag 16 september: Audi R8 leent de 2,9-liter V6 van Porsche, Volkswagen vertelt over haar toekomst in Parijs en Aston Martin toont nu al grotendeels haar DB11 Volante.

2,9-liter V6 voor Audi R8

De Audi R8 is momenteel alleen beschikbaar met een 5,2-liter V10. Een heerlijke motor natuurlijk, maar met iets meer keuze kan Audi wellicht een breder koperspubliek trekken. Nu wordt gefluisterd dat de 2.9 V6 uit de nieuwe Porsche Panamera de oversteek maakt naar de R8. De motor heeft al bewezen 440 pk en 550 Nm aan te kunnen, dus zelfs met de relatief kleine V6 wil de Audi R8 straks vooruit. De 2,9-liter krachtbron zal waarschijnlijk ook gebruikt worden voor de Audi RS4, RS5 en RS Q5.

Volkswagen met elektrische concept naar Parijs

Hoe de toekomst van Volkswagen eruit ziet, zal tijdens de Autosalon van Parijs grotendeels duidelijk worden. Daar presenteert het namelijk een elektrische conceptcar die niet alleen qua aandrijving, maar vooral ook op het gebied van design vertelt welke richting Volkswagen op wil. Zelf zegt Volkswagen: “Deze auto is net zo revolutionair als de Kever zeventig jaar geleden.”

Aston Martin toont DB11 Volante

Aston Martin is er vroeg bij met haar DB11 Volante. De auto wordt pas over 1,5 jaar verwacht maar nu al laat het de auto grotendeels zien. Een paar plastic onderdelen verhullen nog wat van de uiteindelijke vorm, maar veel fantasie is er niet voor nodig om de DB11 Volante van 2018 voor je te wanen. De 5,2-liter V12 met 608 pk is wederom aanwezig en daarmee zal de Volante in circa 4 tellen van 0 naar 100 km/u sprinten.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer