Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Carros Nieuwsflash: Abarth, Ferrari en Bentley

Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Abarth ontfermt zich over de Fiat 500X, LaFerrari Spider heet mogelijk Aperta en krijgt de Bentley Mulsanne een luxere broer?

Pittige Fiat 500X in de maak

De 500X, Fiat’s compacte SUV op basis van de 500, krijgt binnenkort een anabolenkuurtje in de vorm van de Abarth 500X. Er wordt gefluisterd dat de 500X in handen van Abarth circa 200 pk uit z’n 1,4-liter benzinemotor haalt en dat lijkt een einde te maken aan het gerucht dat de krachtige SUV de 240 pk sterke krachtbron van de Alfa Romeo 4C leent. De 500X is leverbaar als voorwielaandrijver en 4x4. Het is nog niet duidelijk voor welke versie Abarth kiest.

LaFerrari Spider heet mogelijk Aperta

Dat we op de autoshow van Parijs in oktober de open versie van de LaFerrari kunnen verwachten is zeker, alleen weten we nog niet onder welke naam. De LaFerrari Spider lijkt voor de hand liggen, al circuleren er persfoto’s met de aanduiding ‘Aperta’, Italiaans voor open. Ferrari gebruikte de naam ‘Aperta’ al eerder onder meer voor de 458 Speciale Aperta.

Bentley Mulsanne overklast

Het is geen gemakkelijke opgave om een auto boven de Bentley Mulsanne in je gamma te plaatsen. Bentley is het toch van plan en wil een sedan bouwen die nog exclusiever is dan de Mulsanne, aldus een bestuurslid van Bentley heeft losgelaten tegen Automotive News. De auto, eventueel kleiner dan de Mulsanne, moet – als het project groen licht krijgt - in een oplage van hooguit 100 stuks verschijnen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.