Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Carros configurator: Toyota Highlander

In onze door bpm-tarieven geteisterde automarkt zijn grote terreinauto’s en SUV’s bijna weggevaagd. Een leuke Toyota Land Cruiser diesel kost bij ons zomaar een halve ton méér dan bij onze zuiderburen. Dus viel ons oog op een fijn alternatief: de Toyoya Highlander Hybrid. We puzzelden ons ideale exemplaar bij elkaar.

Highlander Hybrid Executive (74.595 EURO)
Een Toyota Highlander is met zijn net geen vijf meter lengte een 'struise' auto en heeft drie zitrijen. Hij heeft tevens een hybride aandrijflijn met een 2,5 liter benzinemotor en een elektromotor, samen goed voor 248 pk, waarbij het vermogen via een continu variabele overbrenging naar alle vier de wielen wordt geleid. De Executive-versie is qua uitrusting de gulden middenweg.


Moon Dust Silver metallic en grijs leer (495 euro)
Voor 495 euro extra sieren we de buitenzijde op met de blauwgrijze tint die Toyota ‘Moon Dust Silver Metallic’ noemt. Andere wielen dan de zilverkleurige 15-spaaks 20-inchers zijn er niet, dus dat is makkelijk. Binnenin wisselen we het zwarte leer in voor een grijze tint, zonder meerkosten.


First Edition pakket (1.195 euro)
De Highlander is een beetje een werkpaard, dus de drie opties van het First Edition pakket zijn welkom. Een laadvloerbescherming wordt daarmee over de neerklapbare derde zitrij geplaatst, de auto krijgt treeplanken bij de portieren en een RVS-beschermstrip op de achterbumper.

Panoramisch schuif-/kanteldak (1.995 euro)
Een dag zonder schuifdak is een dag niet geleefd! Een glazen panoramische schuif-kanteldak mag daarom niet ontbreken. Om op zonnige dagen de zon te weren is er in een elektrisch bedienbare blindering voorzien.

Koelbox (182 euro) en dorpellijsten (203 euro)
Toyota houdt de lijst met opties vrij kort. Maar omdat de Highlander zich prima leent voor avontuurlijk reizen vinken we wel de 7,5 liter koelbox aan voor een hapje en drankje onderweg. En om de dorpels mooi te houden selecteren we aluminium dorpellijsten bij de voorportieren. Daar worden we slechts 385 euro armer van.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.