Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

CARROS Configurator: Porsche Macan

De Porsche Macan is er al sinds 2014 als ‘kleinere’ SUV onder de Cayenne. Maar voor petrolheads als u en wij pakken zich donkere wolken samen boven deze auto, want volgend jaar verschijnt er een volledig elektrische Macan, die in 2024 definitief de fossiele versie uit het gamma kegelt. Hoog tijd dus om, nu het nog kan, een Macan met verbrandingsmotor te configureren.

MACAN T (111.800 EURO)
De Macan staat bekend als de best sturende auto onder de SUV’s. Bijna op het niveau van een echte sportwagen. Omdat Porsche bij de jongste variant - de Macan T met viercilinder turbomotor - een nog dynamischer onderstel belooft, kiezen we deze versie met standaard Sport Chrono Pakket en PASM (Porsche Active Suspension Management). Basisprijs: 111.800 euro.


PAPAYA METALLIC EN HOOGGLANS WIELEN (1.006 + 578 EURO)
De Macan T is herkenbaar aan de in ‘achatgrau’ (lees: hoogglans donkergrijs) gespoten grille, spiegelbehuizingen, raamlijsten en ‘sideblades’. Wil je die kleur er een beetje laten uitspringen, dan is een lichtere carrosseriekleur gewenst. We laten ons oog vallen op Papaya metallic voor 1.006 euro, een tint die het midden houdt tussen oranje en bruin. De 20 inch Macan S-wielen zijn standaard, maar we laten ze in titanium hoogglans spuiten voor 578 euro, want anders wordt het iets te donker allemaal.


LEDER MET CONTRASTIKSEL (1.834 EURO)
Voor het interieur - standaard met achtvoudig elektrisch verstelbare GTS stoelen - kiezen we het leerpakket met contraststiksels in de kleur Papaya, want dat kleurt zo aardig bij het exterieur. Ook de veiligheidsgordels zijn dan uitgevoerd in deze aardse tint.

PORSCHE TORQUE VECTORING (1.571 EURO)
Het onderstel van de Macan T is van huis uit al afgestemd op een dynamisch rijgedrag, met een makkelijk insturende auto en een lichte nadruk op de achterwielaandrijving. We doen daar nog een snufje dynamiek bij met Porsche Torque Vectoring (PTV) voor 1.571 euro. Want PTV zorgt ervoor dat er in snel genomen bochten wat meer aandrijfkracht naar het buitenste achterwiel gaat en het bevat een elektronisch sperdifferentieel.


BURMESTER SOUND SYSTEM + APPLE CAR PLAY (5.014 + 315 EURO)
Wie ooit het Burmester audiosysteem in een Porsche heeft gehoord wil nooit meer anders. Het steekt met kop en schouders boven dat van de concurrentie uit. In de Macan bestaat uit het zestien luidsprekers, 1.000 watt aan versterkervermogen en een ‘soundconditioner’ op basis van microfoontechnologie. Voor het gebruiksgemak doen we er nog Apple CarPlay bij voor 315 euro.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.