Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

CARROS CONFIGURATOR: MERCEDES-BENZ C-KLASSE

CARROS CONFIGURATOR: MERCEDES-BENZ C-KLASSE

Bijna veertig jaar geleden was de 190 de sensationele nieuwe 'baby-Benz' en direct het belangrijkste model voor Mercedes. Recent verscheen alweer de zesde generatie van deze auto, die reeds sinds de tweede generatie omgedoopt is in C-klasse. We puzzelden de ideale uitvoering bij elkaar.

1. C 300 D ESTATE AMG LINE (71.406 EURO)
Wat bij de 190 ooit begon met een sedan, groeide in de loop der jaren uit tot een familie met vier carrosserievarianten, waaronder ook coupés en cabrio's. Maar in de nieuwe C-klasse is er tot nu toe alleen keuze uit een Limousine, zoals Mercedes de vierdeurs sedan noemt, of een Estate. Op die laatste viel ons oog en we gingen voor de sterkste diesel, want dat is de 'ondernemersversie'. De auto heet dan C 300d Estate en is alleen verkrijgbaar als AMG Line. Dan kost de auto rijklaar vanaf 71.406 euro.

2. SPECTRAAL BLAUW EN 19 INCH (944 EN 1.392 EURO)
We zijn de vijftig tinten grijs van het Nederlandse wagenpark nu wel beu en dus vinken we het flitsende metallic spectraal blauw aan als lakkleur. En een maatje grotere AMG-wielen verdraagt de auto uitstekend. De meerprijzen blijken beschaafd.

3. LEDERLOOK NEVAGRIJS/ZWART (726 EURO)
Het zwarte interieur in lederlook vinden we te somber. Lichtgrijs leder (hier nevagrijs genoemd) is doorgaans niet onze favoriete kleur, maar bij het blauw van de buitenkant past het goed. Voor het zakelijke accentje selecteren we zwart hout met aluminium streepjes, voor 472 euro. Het heeft wel wat weg van een chic krijtstreeppak.4. PREMIUM PAKKET (3.328 EURO)
Standaard is de C-klasse in AMG line verre van kaal. We turven een actieve dodehoekassistent, bestuurdersdisplay, stoelverwarming, een par keerpakket met achteruitrijcamera en MBUX navigatie Premium. Maar het wordt een stuk aangenamer met de elektrische verstelbare voorstoelen, sleuttelloze toegang, 360 graden camera en augmented reality voor de navigatie, die allemaal in het Premium pakket zijn ondergebracht. Niet goedkoop, wel prettig.

5. WINTERPAKKET (520 EURO)
Tot slot voegen we een winterpakket toe. Stuurwielverwarming zijn we de afgelopen jaren een onmisbare comfortoptie gaan vinden en verwarmde slangen voor de ruitensproeier komen van pas voor het geval het toch nog eens een keer écht winter wordt.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.