Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Carros Configurator: Mazda CX-60

Mazda ziet zichzelf als premium merk en onderstreept dat met een SUV in de hogere middenklasse. De CX-60 heeft kloeke afmetingen, een krachtige aandrijving, veel luxe en er mag een kloeke boot- of paardentrailer achter. Hoog tijd om de ultieme versie te configureren, vond Mario Vos.

E-SKYACTIV PHEV HOMURA (59.440 EURO)

Bij de introductie van de CX-60 was er sprake van mooie zes-in-lijn diesel- en benzinemotoren, maar die hebben de Nederlandse showrooms vanwege ons autovijandige fiscale klimaat niet gehaald. Aldus is de e-SkyAvtic PHEV met z’n 327 pk plug-in hybride aandrijflijn de enige optie. We selecteren het op één na hoogste uitrustingsniveau, de Homura voor 59.440 euro.

RHODIUM WHITE (1.250 EURO)
Wit is niet onze favoriete kleur, maar de CX-60 kan ‘m goed hebben. Het is geen spierwit, maar Rhodium White dat we aankruisen, een metallic lak die 1.250 euro aan de basisprijs toevoegt. Daarbij passen de standaard zwarte 20 inch lichtmetalen wielen heel goed. Het interieur is sowieso al uitgevoerd in zwart leer met elektrisch verstelbare voorstoelen en stoelverwarming voor en achter.


CONVENIENCE & SOUND PACK (3.000 EURO)
Mazda omschrijft dit pakket opties als 'een combinatie van extra gemak en adembenemend geluid'. Het omvat niet alleen een Bose audiosysteem met twaalf luidsprekers, maar ook zaken als twee 230V-stopcontacten (dankzij de grote accu van de plug-in hybride), 360 graden camerazicht en een elektrisch bedienbare achterklep. Dan valt die 3.000 euro nog best mee.


RIJ-ASSISTENTIE (1.750 EURO)
Dit laatste geldt ook voor het Driver Assistance pack, dat een reeks aan assistentiesystemen omvat. De belangrijkste vinden wij de adaptieve ledkoplampen en adaptieve cruisecontrole, die samenwerkt met radar- en verkeersbordherkenning. De overige systemen behoeden je in vele omstandigheden voor aanrijdingen.


WEGKLAPBARE TREKHAAK (1.695 EURO)
De Mazda CX-60 wil zich niet alleen profileren als premium SUV, maar ook als veelzijdige trekauto. Met zijn trekgewicht van 2.500 kg neemt hij een tweepaardstrailer of flinke boottrailer met gemak aan de haak. Daarom vinken we als laatste de semi-elektrische, wegklapbare trekhaak aan.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.