Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Carros Configurator: Jeep Grand Cherokee

Jeep haalde in 2019 voortijdig de Grand Cherokee uit het Nederlandse gamma. Bij een leuke benzineversie bestond de helft van de aanschafprijs namelijk uit belastingen, dus er werd bijna geen wiel meer verkocht. Maar begin dit jaar maakte de Grand Cherokee zijn comeback als veel zuinigere plug-in hybride, waarbij de staat geen grootaandeelhouder meer is in de aanschafprijs. Hoog tijd om een mooie versie van deze Amerikaanse geweldenaar bij elkaar te puzzelen.

Grand Cherokee 4XE Overland (92.900 euro)
In Noord-Amerika verscheen er eerst een lange versie van de Grand Cherokee - de 5,20 meter lange L - maar in Europa levert Jeep sinds januari alleen de 29 centimeter kortere ‘gewone’ uitvoering. De dikste benzineversies zijn helemaal verdwenen, maar aan de andere kant van de grote plas zijn nog wel zespitters leverbaar. In Nederland is elke geleverde Grand Cherokee tegenwoordig een zeker niet minder sterke plug-in hybride, met een tweeliter viercilinder turbomotor en een elektromotor. We kiezen van de vier beschikbare varianten de Overland, vanwege zijn comfort en panoramadak.

Leren bekleding met ventilatie (4.000 euro)
We zijn tevreden met de standaard twintig inch wielen en kiezen de kleur Velvet Red parelglans, want de Grand Cherokee is één van de weinige auto's die zo'n kleur goed verdraag. Bovendien kost het niets extra. Het interieur fleuren we op met de leren bekleding met ventilatie genaamd 'Nappa' en zestienvoudig elektrisch verstelbare stoelen. Dat kost normaal 4.000 euro, maar je krijgt het gratis bij het Luxury Tech Pack.


Luxury Tech Pack Overland (4.000 euro)
Bij Jeep houden ze van ronde bedragen, want ook het Luxury Tech Pack kost precies 4.000 euro. Daarin vinden we onder meer stoelventilatie voor de zitplaatsen achterin, stoelmassage voor de stoelen voorin, zonwering achter, een zelfdimmende digitale binnenspiegel, vierzone automatische airco en een draadloze oplader voor je smartphone.

Advanced Protection Pack (4.000 euro)
Een beetje hulp bij het rijden kan nooit kwaad, en dus bestellen we ook nog Advanced Protection Pack met 360 graden camerabeeld, 'night vision' met herkenning van dieren en Active Driving Assist. U raadt waarschijnlijk al wat de meerprijs daarvan is: 4.000 euro.


Infotainment Display Passagier (1.800 euro)
De passagier komt er qua dashboard vaak bekaaid vanaf. Daarom vinken we als laatste het Infotainment Display Passagier aan voor 1.800 euro, zodat de bijrijder eigen amusement heeft.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.